Wednesday, August 15, 2012

Tu Sebab Tak Suka -,-

salam pada semua bloggers..
.
.
.
.
.

agak2 korang..taw x ape entry fie kali ni ek?
haha..konfom korang dah taw kalau tengok gambar kat atas ni..
tambah2 nak dekat raya ni kan..


percaya atau tidak..
fie bukanlah seorang perempuan yang kaki shopping..
hahaha...sadisnyer ayattt... -,-
tapi memang betul pun..
raye ni pun xder baju raya coz baju raya tahun lepas elok lagi...

tapi pagi tadi my mum ajak pergi ipoh shopping..
OMG!!malasyer lah hai.. -,-
nak xnak kena pergi jugak..
disebab abah pun ada kerja kat ipoh..so,pergi jelah...


act,family fie ni dah lame xshopping..jarang lah...
disebabkan masing2 bz jer memanjang kan...
baju raye pun last minute cari..
selalunyer gitu lah..xpernah nak cari awal2 pun..

lokasi kami cari baju raye..
kat GREENTOWN MALL ipoh..
peningla kepala fie bile tengok banyak pilihan ni..
tu salah satu sebab xsuke shopping...ngee...


amaran untuk fie!!!
kalau shopping jangan bawak baby yang baru berapa bulan..
means kecik lagilah macam 3 atau 4 bulan...
sangat2 penat okey..bukan penat shopping tapi nak kendong die..
aduhhh....lenguh xhengat...

bukanlah merungut tapi macam xbest lah..
dia meragam atau die xselesa asyik kena dukung je...
die pun xduk diam2 lagi lah rimas..
fie first time jalan bawak baby kecik..

that's way lah xbiasa..
haish,cmno lau ko dah ada anak ni fie oit..huk3..
kena biasekan jugak.. -,-
act,fie cari baju dress untuk dimatchingkan dengan en.HUBBY.

jenuh jugaklah nak mencari..
tu pun sampai si dia datang tolong catikan tapi xjumpa jugak..
THANKS lah HUBBY sebab datang walapun sekejap.. ^^
tu dengan die satu GM pergi tawaf..
dengan ma jangan dikira lah berapa kali  tawaf...

adoiii..nasib pakai kasut sarung bukan pakai heels..
kalau x..mau krem kaki fie...


disebabkan fie bertige je shopping dengan ma dukung si anak kecik..
maka fie lah yang hangkut semua barang2...nampak cam sikit tapi berat..
mane xnyer..niat datang nak cari baju fie jer..
ma fie pergi cari baju baby kecik..dah murah,,.
haa...amik..raya sakan kau dik zhareef...

kalah kakak2 and abang2 kaw ni ha...
tapi xper...untuk adik tersayang..kak long kaw ni ikot jela..
untunglah jadi adik @anak bongsu ni kan...
semua tumpu pada adik..even baru kecik..

and ada yang terkejut bile fie bagitahu fie xsuke shopping..
shopping boleh buat fie migrain..sakit kepala...
fie lebih suke cuci2 mate..jalan2 n relax...
xpayah pening2 kepala nak pilih memilih ni..

jangan jadi macam my mum..
dapat masuk tempat shopping complex..
lepas pandang SEKALI jer..
lesap dah hilang kemane ntah..
laju ke kaki die berjalan...abah pun kadang2 membebel jugak..

hahha..sabar3...adatlah...perempuan..
tapi fie ni perempuan bukan kaki shopping..
acane eh??normal ker??
im normal okey..setiap orang berbeza..
fie xsuke shopping tapiiiii..
dapat husband to be suke shopping.,..
nasiblah...hahaha... ^_^

1 comment:

~didiey~ said...

didiey pown bukan kaki shopping...rimas lah org ramai2 nie..sesak..rasa xleh bernafas..haha.over suda:P