Thursday, August 16, 2012

Semangat Punye Pasal

salam pada semua bloggers...
salam ramadhan yang ke-28...
haish..lagi berapa hari je nak raye nih..
semanget betol ni weh..

haha...semanget ape..semanget nak balek kampung ler..
2 tahun berturut2 raye kat kampung ganu nie..
act,bukan xsuke raye kat bidor,perak ni..
tapi xrase suasana raye macam kat kampung...

sunyi jer..lagipun raya pun duk umah jer..
kalau kat kampung..
haaa..dari pagi lepas sembahyang raye..
kumpul sedara mara ramai2...
bermaaf-maafan secara terbuka..
(part ni yang sedih sikit n segan)

ha,dah posing2 amik gambar..makan2...
pastu terus kuar beraya...
memang best sebab ramai2 kan...
tu xingat ak balik..dari pagi sampai malam baru balik umah..
tu dia kenapa fie suke balik kampung..

sangat2 meriah..lagipun mase ni lah kita nak jumpe sedara mara
yang jauh n jarang jumper..
macam tahun lepas..guess what..
sedara mara belah mama yang fie xpernah kenal..
tup2..jumpa n bagitahu ni sedara jugak..

ramainyer...ni baru sikit..ada ramai lagi tapi lost cntact...
seronok bila jumpa ramai2 ni..
mengeratkan sillaturrahim...
tahun ni insya'allah..adik beradik belah mama..
semua pakat balik tahun ni..
lagi seronok raye..macam tahun lepas family fie je balik..

ha,dengan excited nyer nak balik kampung..
malam tadi fie dah pack baju..hahaha..kecoh...
my HUBBY perli jer..tawlah xsabar nak balik..hehe..
jangan marah yer sayang..

pack awal2 ni senang..xder kelam kabut..
esok pagi kerja lagi..insya'allah pas solat jumaat baru bertolak..
so,banyak kerja lah fie nak settlekan..
dengan baby kecik lagi..sian kat ma fie..

fie lebih suka buat sendiri..sebab xsuke nak harapkan orang lain..
dah jadi perkara wajib bagi fie..
bile balik kampung fie yang buat semua..
masukkan beg baju dalam kereta...
pastikan segala kamera,handycam,charger,dibawak..

lagi ape eh??baju raya adik2,songkok n sampin..
wah..dah macam suri rumah..padahal xkahwin lagi nih..
hahaha..dah biase..nanti kalau harapkan adik2..
hurmm,memang kena marah lah jawabnyer..
dah spoil mood nak balik kampung..

yang tu fie elakkan..
ingatkan baalik kampung xnak balik bidor ni dah..
memandangkan fie akan sambung stdy..nak settlekan sekali lah..
tapi..dah husband to be ada kat sini..kena balik.
nak raya same2...(nak tuntut duit raya nih) :p
tahun ni pun baju kiteorang same tema.PINK..
tapi xderlah pink same2...hehe..

sape lagi yang tema die wane pink eh??hehe.. ^^

2 comments:

dayah SnoW Heuka said...

hehe wahh suke akak eaa.. baik2 di jalan raya.. salam aidilfitri akak ^^

✿ MisZ FieQa ✿ said...

hehe..mestilah suke...nak balik kampung kan...selamat hari raya jugak..^^