Thursday, August 23, 2012

Raya Pertama..

salam pada semua bloggers...
selamat hari raya...
raya sakan sampai lame xupdate blog..hehe


xelok main mercun :p

so,banyak x dapat duit raye??
ngeh...fie boleh tahan lah..dapat jugaklah duit raya walaupun
umur dah 21...belum kawin lagi kan... :p

hehe..raya tahun ni memang seronok sangat2..
moment yang sukar untuk dilupakan..
haa..dah lame xkumpul ramai2 macam ni..


leh tahan lah ramainyer..hehe...
bila masing2 dah besar...semua susah nak jumpe..
waktu ni lah peluang same2 nk jumpe.. ^^

act,banyak jugaklah gelagat2 si kecik yang ada tahun ni..
kalau macam sebelum ni cucu2 opah atau sepupu fie..
belum kawin..xder meriah macam ni..

sekarang...diorang dah kawin..dengan cicit opah yang nak membesar..
haa..macam2 perangai ada...

so,pagi raya semua sibuk berebut bilik air..haha
yang ni biase..bilik air satu tapi yang nak guna..ramai..
kenalah amik nombor..hehehe..kena cepatlah..
nanti terlepas sembahyang raye..

alhamdulillah..tahun ni dapat jugaklah sembahyang raya kat kampung..
meriah sangat...memang penuh masjid kat kampung fie nih..

orang bila balik dari sembahyang raya..macam biasa..
isi perut dulu..lapar..macam2 mak cik dengan sepupu fie masak..
yang xbestnyer ma fie tahun ni xmasak coz ada baby kecik..

nasiblah adik kecik tu xmeragam..elok jer..
bile time nak bersalam-salaman..
nak bermaaf-maafan...diorang ni sibuk dah posing dengan baju raya diorang..
terumtama sepupu fie yang sorang nih...


die ni sebelum ni memang pendiam..
sebab die sakit..tahun ni die jadi happening lah..
jadi banyak mulut..fie nak tidur pun die ajak sembang..layannn...

lagi lah diorang sakan nak posing bile sepupu fie punyer husband...
die kuarkan  kamera nikon die sampai 2 bijik..
haa..amik kaw...memang banyaklah gaye mereka2 semua nih..
meh kite cuci mata eh..

budak yang paling banyak songeh

sepupu fie dengan anak diorang


orang pegang kamera dia pun nak...

ha,sibuk jer...

yang ni pun nak jugak -,-

peace... ^^

opah fie...


yang ni sibuk dengan hal die jer.. :p

ni time posing..belum tengok time nak dapat duit raya...
lagi lah kelakar..
fie tengok banyak kali pun xjemu.mesti senyum sorang2...hehe

first sekali yang bagi duit raya adalah....


sepupu fie..tengah beratur ni nak dapat duit raye..
yang mereka ni plak dah siap tulis name lagi kat sampul..huhu...



adik sape lah yang depan sekali tu..haish... -,-
die orag pertama dapat duit raya..hehehe...


eh..sape ni..sape ni...hehehe..yang dukung baby tu fie lah..
beratur punyer pasal...kenalah dukung jugak..hehe...dapat double kan..


budak yang nak sangat fie jumpe..
selalu tengok kat fb daddy die jer..
tahun ni dapat gak peluk cium die..


tengok..panjang xpanjang diorang beratur??
termasuklah fie..yang sedondon tu family fie lah..
diorang pun join beratur..termasuklah ma dengan abah fie..mase ni tahu
nak dapat dari sape??jeng3....


yes...dari beliau..CEO tu...
rugilah kalau xder yang nak beratur aritu...
tengok muka die time turn mama fie nak dapat duit raye..
terus die buat muka seram die...

kami2 ni guling2 gelakkan dia...
amik kaw...kasi2..jangan xkasi...hehe..


abang long kabal,kak long ain,nazdmi and zara..

abang wan.kak ngah wawa and aaron..

abah and mama fie..

diorang dah jadi mama and mummy..

kami yang belum kawin..hehe

si kecik zara,zhareef and aaron..

fie dengan adik kecik fie..zhareef...

macam die sorang je dapat duit raye... :p

family fie yang sedondon...^^

budak ni memang suke macam ni..

macam2 ragam budak2 kecik nih..
nak tidur malam pun suare diorang jer..
tap xpelah..bukan selalu..


bile lah dapat jumpa lagi dengan si aaron danish ni..
nak jumpe punyer lah susah..hehe...

semoga silaturrahim keluarga ini berkekalan...
aminn...
yang ni baru raye pertama..belum raya kedua..hehe

tapi raye kedue dah sunyi sikit sebab ada yang balik raya pertama..
xper..janji dapt berkumpul ramai2...


SELAMAT HARI RAYA SEMUA.. ^___^

2 comments:

~didiey~ said...

selamat hari raya fie:))

meriah raya awk ye.didiey pindah sehari sebelum raya,so busy mengemas aje..hihi

Yana Aina said...

wahh .. meriahnya raya. thn nie yana xdpt duit raya..kene keluar duit raya adalah. heheh