Monday, August 27, 2012

Raya Kedua

salam pada semua bloggers...
haa...untuk entry kali ni raya kedua..
raya kedua fie dengan family semua pergi pantai batu burok...

sumber google ^^

kiteorang pergi lepas solat zohor..
dengan panasnyer..huish..tuhan jelah yang tahu..
orang lain duk beraya rumah sedara-mara..

kami2 ni beraya kat pantai..hehehe..
bukan selalu pun kan..
pergi2 rupanyer ramai jugak yang datang sini...memang 
ramai sesangat..



fie rase tenang je datang sini tahu..
xpe3..akan datang..
fie akan selalu datang sini..sebab xlame lagi..
fie akan stay dekat sini...senanglah nak datang...heheh

okey...untuk raya kedua ni memang best lah dari raya pertama..kotlah..
nasib xpakai baju kurung..lau x..haaa..naya jer...hehehe..
fie datang sini..dengan family semua...

mula2 kami pergi makan dulu..tapi bukan makan nasi..
tapi makan makanan yang paling best kat pantai nih..




kalau kat sini..benda ni lah fie dengan family fie makan..
kat tempat lain xtawlah ada ke x..
memang sedap..hehe..kena plak tempat die kat tepi pantai kan..
layannn..

okeh,lepas dah kenyang makan2 nih..
kami pun pergilah satu tempat nih..
punyerlah ramai orang..ingat ada apelah..

rupa-rupanya kat situ ada tempat naik kuda..
kereta kuda..motor skremler..betul ke x fie eja nih..lantak lah..
lagi main layang2 and satu lagi ATV..

adik fie nak sangat naik ATV tu..fie xminat pun..tapi ada jugak.
para gadis ayu yang berbaju kurung siap naik lagi..
sporting giler akak tu..hehehe...

tapi untuk first think..fie ajak diorang naik kereta kuda dulu..
nak jadi ala2 cinderella jap..nak naik kuda takut... -,-

kereta kuda ini haruslah wane pinkk..sebab tu fie naik.. :p



kamilah cinderella yang pink jugak..ngee.. :p

kecik2 dah dapat naik benda ni.. -,-





untunglah adik fie yang kecik ni..
baru 3 bulan dah dapat naik kereta kuda nih..
fie ni 21 tahun baru dapat naik..hehehe..

lepas naik kereta kuda ni..
kiteorang pergilah dekat tempat orang naik ATV..
yang sepupu fie sorang ni excited sangat nak naik tapi xreti nak bawak..

last2..dengan kata sepakat..lain kali xder peluang dah nak naik benda nih..
kami setujulah nak naik...dengan adik fie si debab tu yang bawak..
for first round fie lah dulu yang die bawak..

ni lah ATV tu.. -,-

kejar angah kat depan tu cepat!!! :p

angah dengan si yayan... ^^

ayah sedara fie yang slumber..abah fie pun xnak naik tahu..-,-

yang duk belakang tu tengah takut...hahaha...

race jangan xrace,..huk3..

haha..bile tengok semua ni..kenangan paling best.,.
sebelum lau datang sini asyik amik angin jer..xder aktiviti nak buat pun..
tapi bila dah ramai2 macam ni..haa...xhengat nak balik kaw... :p

lepas dah habis main ni..fie dengan adik fie si debab n sepupu..
terus pergi kat betul2 tepi pantai..
saja nak main air..nak mandi xboleh..BAHAYA!!!..

sampai je kat air tu sepupu fie dah stop jalan..
die pakai heels daaa..memang tenggelam lah kaki die..haha..
kami pakai kasut sarung,.so,jalan je lah..

sebelum kami berlari menuju ke pantai..
posing dulu weh.. :p



lepastu kami tanggalkan kasut..lipatkan sikit suar jeans..kami lari lah..tinggal beliau..
sempat posing sepupu fie nih..

tengoklah aku lari..macam budak2.. -,-

kamilah yang kat belakang tu... :p

ramainyer orang... ^_^

yeayy..seluar fie dah basah.. -,-

air ni masin okey..haha

main pasir macam budak2...

fie tengok jauh nun..ada org berani mandi tengah2 sane..-,-


haha..seluar die lagi teruk basah..haha

haha..sian adik fie yang si debab ni..memang lenjun seluar dia..
die jerit time ombak datang menyerang beliau..haha...
nasib xbasah dengan baju2 sekali kan..

angin yang sepoi2 bahasa... :p

lastly..dah puas main air ni..dah nak senja kot..
fie pun ajak lah adik fie ni naik...
baru nak balik die panggil...
die suh buat benda alah ni...


and this is for my HUBBY..^^

hehe..sebelum balik pun sempat kami posing jugak..
sebenarnyer nak keringkan kaki kami yang basah..
hehe..kang nak masuk kereta ada yang bising plak..
berpasir jer..

ni kerja si debab...sory xcantik.. :p



maaf..saya xberkasut.. :p

ingatkan lepas kiteorang sakan main air..
nak balik umah teruslah..
tup2..si yayan naik motor skremler...
seronok lah die...
die tengah syok main..
kami ape lagi...
posing2..bukan senang nak bergambar ramai2 cam ni okeh..

si kecik yang tengah sedap tidur

nak jugak... ^^

fie,abah,mama.zhareff ang si debab

mama,zhareef and angah



macam gf and bf x??


fie suke gambar ni... ^_^

si debab xpakai baju petak2...grr..


korang nampak x yang kat bawah tu.. -,-


sorang lagi xder..tettt... :p

kena angin lena je die tidur..

yang ni sedap je tidur..sian kat ma..lenguh die dukung budak ni..
die tidur pun bile fie yang dukung die..ingat nak bawak main air..
tup..lena dah kat atas riba..sabar jelah..

asal kak long kaw nak main dengan kaw..
kaw tidur ye dik..sabar jelah..memang kena kacau tidur kaw nanti..

xnak balik sebenarnyer -,-

sempat pulak adik fie amik gambar ni..
memang rase xnak balik pun..hewhewhew..


dah kena balik...

sobs3...kena balik jugakkk..waaaaa 
xpe3..sabar yer fie...
pasni ko duk area sini jugak..hahaha...

finally...sampai sini jer fie beraya...
nak ke rumah member2..
semua nye sibuk...ada yang kerja...

sibuk study...haish..macam2...
xsyok kalau beraye sorang2..ramai2 baru gempak..

xtawlah bila lagi boleh kumpul ramai2 cam ni...
susah..bukan senang..masing2 dah ade family..



raya korang macam mane???hehe..

1 comment:

Azham Vsvc said...

wah....seronoknya bercuti-cuti keluarga hehehehe :)