Saturday, June 30, 2012

CINTA KITA



inilah aku apa adanya
yang ingin membuatmu bahagia
maafkan bila ku xsempurna
sesempurna cintaku padamu..

inilah jugaku apa adanya
yang ingin selalu disampingmu
ku tahu tiada yang sempurna
dibawah kolong langit ini...

jalan kita masih panjang..
ku ingin kau selalu disini..

biar cinta kita tumbuh harum mewangi
dan dunia menjadi saksinya
untuk apa kita membuang-buang waktu
dengan kata..kata perpisahan..

demi cinta kita aku akan menjaga
cinta kita yang telah kita bina
walau hari terus berganti hari lagi
cinta kita abadi selamanya..


bila dengar je lagu nih..mesti teringat masa fie kawan dengan hubby fie nih..fie minat lagu ni pun mase kenal dia..tapi mase kenal xder kena mengena dengan lagu ni pun..tettt..betul okey..xtipu pun...hihihi...bila nak tidur je mesti dengar lagu..lagi best tengok video klip dia macam kat atas ni..sumpah sweet sangat..

bila dengar lagu ni jugak,fie mesti tersenyum sendiri..tahu nape??urmm,sebab teringat mase fie berkawan dengan hubby fie nih..sumpah lawak..cam xcaye pun ader..yelah..sape sangka kan..orang yang kerek..orang yang sombong sangat2 dengan fie..haa,jatuh hati dengan fie,..leh pulak jadi husband to be fie sekarang nih..

caye x??orang lain xtawlah..fie sendiri pun caye xcaye je nih..sampai harini...kalau bangun tidur jer..tengok fon..nak tengok jam pukul berapa kan..tengah mamai tertengok gambar wallpaper kami mase kat taman DR..tersenyum dalam hati..xsangke mamat ni husband to be fie..baru lagi kapel tapi rasa macam dah lame..

fie pun xpikir kalau dia jadi husband to be fie..yelah..dah sombong dengan fie..memang xlah fie nak jatuh hati dengan dia..uit??fie jatuh hati ker??mula2 memang xlah...fie biase jer..sebab dia pernah cakap..dia xkan cari perempuan..biar perempuan cari dia..soo,mase fie kenal die..die xde makwe..

single lah..tapi hati kecewa lagi lah..huhu..xamik port sangat..nama pun kawan jer..mula2 kawan,kawan biasalah..gurau2,,nak2 plak die ni suka gurau kasar..fie pun gurau kasar jugaklah..lantak lah nak terasa ke ape ker..kawan kan..biaselah..relax jer..sampai satu waktu..dia ajak fie datang kenduri doa selamat untuk anak buah die..

ingat xmau datang,,tapi awal2 dah kate WAJIB!!!pasal mase raye tahun lepas fie xdatang pun umah terbuka dia..hihihi..balik kampung meyh..hihi..so,memang hati xnk pergi..fie bukanlah seorang yang rajin pergi kenduri..hik3..bile fikir xnak pergi tu leh plak abg dia ugut..naya3...kalau fie xdatang,time fie kawin nanti dia xmau datang..sengal jerk -,-

fie pergi jugaklah..dalam hati ni segan jugaklah..nasib ader angah..huk3..datang2 ingat dia layan ler..orang lain yang ajak orang lain yang layan..memang panasss je hati kan..sabar...dah balik memang niat dah ni..die ajak g kenduri dia kawen ker..xmau datang,,,leh plak dia jawab lau kawin dengan fie bukan ke kena datang..

lagi sengal jawapan dia,..orang tengah series dia main2...nak kena cepuk ker??haha..xamik port pun dia gurau cmtu..lelaki..biaselah..ayat manisss jer..kann??xpelah..memang dah xnk pergi kalau dia ajak g kenduri umah dia..tapi dia mnx maaf...siap kate pasni die tunggu fie datang,.tolong amik makan..tolong suap pun xper..

memang senget die nih...sengal pun ada kat dia..hahahah..(jangan marah hubby)..so,sejak tu kot kiteorang rapat..dah lupa macam mane leh rapat..bayangkan lah..kitaorang kawan pun ada je benda nk gaduh..bukan gaduh ape pun..biase2lah..xnak kalah kan..bila dah lame ni..jadi rapat..leh kongsi masalah..ada je benda atau cerita yang kiteorang kongsi..

orang kate ada keserasian antara kiteorang..serasi ker?noo komennn..hik3..mase kiteorang kawan dah rapat dia lain macam sikit..dah mula mesej sayang..pastu mendalam je maksud dia..ingat dia just nak mengusik jer..fie xamik port pun..layan je lah macam biasa..tapi dah selalu sembang malam2..

fie xkisah pun..sebab dia pernah bagitahu yang dia sayang fie as kawan..so,xheran lah sangat pasal hati nih..tapi sampai satu mase baru fie prasaan yang dia betul2 sayang fie lebih dari seorang kawan...xsengaja sebenarnyer tapi kebetulan..satu malam tu,fie ngantok sangat2..tapi dia nak ajak sembang..

fie bgtaulah fie nak tidur..okeylah,,pastu dah fie nak tidur adik fie call..layan jelah tengah mamai2 tu,..xsampai 5 minit fie gayut dengan adik fie dia call..konfomlah waiting...haa..kantoii..mesti die pikir fie sengaja xnak sembang dengan dia..tipu dia kata nak tidur bagai..fie xlayanlah..die mesej punfie xbukak..dah ngantok kan..

tapi dah berapa hari kot..dia main kias2 pulakk..last2 baru faham..rupanye die jeles pasal malam tu..huk3...baru llah ngaku dia sayang fie lebih dari seorang kawan..fie pun terkejut jugaklah..yelahh.fie ni sapelah die nak sayang..nak jadikan makwe pun xlayak rasanya...fie pun ia kan aje..xplain kat dia pasal gayut malam tu..

sabar jelah..dah suke xnak ngaku..dulu bukan main berlagak lagi..cehh...^^ xper...dia cakap macam tu fie anggap dia just main jer...malsa nak amik port..kang kalau betul fie jatuh hati dia plak kate dia just main2...xke naya...xmau3...keraskan hati kau fiee,.memang fie egolah dengan benda2 macam ni..dah serik dah pun..

sekali lagi...dia ajak fie pergi kenduri rumah kawan dia dekat tanjung malim..mak ai..jauh kot..dah taw fie ni malas nak g kenduri..dia nak jugak pergi dengan fie..mula2 memang xnak.tapi dah dia beria-ia ajak..fie pergi jugaklah..siap volunteer nak pakai kemeja kalau fie pergi dengan die..hahaha..sudah bagus..nak tengok gak depan mate..

die pakai kemeja kan..jahatnye fie..tapi dia 2 kali ganda jahat..sebab dia nak sedondon kaler same time tu..dia nak pakai kemeja coklat..fie baju kurung coklat dengan warne kuning..fie xsuke kaler kuning weh..-,- nak xnak kena lah pakai..bile time nak pergi tu..baru masuk kereta dia dah perli..semacam jer..senget3...sabar jelah hati time tu kan..

tengok dia pakai kemeja..hmm,leh tahan smart..sape2 pun kalau pakai kemeja smart ape..fie sukee...hihi..segan jugaklah pergi dengan dia..first time kuar berdua nih walau lame dah kiteorang kawan..agaknye time tu lah kot fie jatuh hati kat dia...yeker???entahlah..xpasti..perasaan tu datang dengan sendiri..bukan dipakse kan..

tapi rasa macam ye jer...hahaha...xtaw3...lepas je kiteorang kuar same pergi kenduri tu..selalu jugaklah kuar makan malam..dah tau fie ni kurang makan..asyik kuaar mam jer...tapi ada jugak kuar mam just teman dia mam jer..hik3..dari situ fie uji hati dia..fie tengok cara dia ikhlas atau tidak..

sampai satu tahap fie buat dia menangis atas sebab perkara yang kecil..sungguh xsangka kan..muka ganas tapi dalam hati die lembut sangat..kalah perempuan macam fie nih..die menantikan jawapan fie nak terima dia atau tidak..bile ingat2 balik indah je waktu tu...sapa kate muka ganas xder perasaan??jangan tengok pada luaran sahaja..

pada tarikh 08/06/2012..hari yang sepatutnye fie gembirakan dia..fie buat die menangis..fie xtaw ape yang fie buat...maybe terasa sangat kejam tapi ni untuk kebaikan antara fie dengan dia..fie nak tahu hati dia betul2 atau main2 dengan fie..terharunye fie waktu tu..dengan fie sekali menangis sebab sebak dengar die menangis...

fie uji dia sampai lah satu waktu yang fie nak bagi jawapan antara terima dia atau tidak..10/06/2012..fie kuar dengan dia..sebab nak bagi jawapan..dia nak face to face..mati fie..huk3..xpe3..kali nni die menangis depan mata fie..sebab fie terlepas cakap..OMG!!fie pun terasa nak nangis jugak..tapi tahan jelah..

jahat betul fie kan.saje je buat dia menangis..bukan sengaja..tapi alhamdulillah..fie terima dia..sebenarnye fie dah lame terima dia dalam hidup fie..cuma fie xyakin nak terima atau x..sebab tu fie uji dia..daan hari ni dah 20 hhari kiteorang kapel...fie bahagia..even banyak kali gaduh..

gaduh itu biasa..untuk kite kenaal diri masing2..biar bergaduh sekarang..jangan dah nak kawen nanti gaduh teruk..habislah..xmau macam tu..fie pun sedang belajar faham dia..belajar untuk bertolak ansur dengan dia..fie cuba terima teguran dia untuk kebaikan fie..untuk hubungan kiteorang..

selalunyer orang yang nampak ganas ni lembut didalam..dan paling penting sangat romantikk..okey,fie xromantik sebenarnyer...hee.. ^^ seriously..haati hubby fie ni lembut sangat2..even fie buat dia terasa sikit jer..dia akan fikir lain..fie xpernah jumpa lelaki macam die.xpernah jumpa lelaki yang hatinye lembut sangat2..

sebab tu fie xpernah menyesal terima dia,menyayangi dia,mengasihi dia dan mencintai dia sampai arini..cemburu dia pun boleh tahan jugaklah...huk3..tapi xper..fie terima die seadanya..insya'ALLAH..fie nak bahagiakan dia..jaga hati dia..semualah pasal dia..fie xmau buat dia menangis lagi..tapi insya'ALLAH..heheh..gurau2 jer..kalau menangis gembira xpe kannn..

fie xtawlah hati die..ape perasaan dia sekarang nih..ni luahan hati fie..fie mungkin xboleh nak ungkapkan dengan kata2..sebab kadang2..kata2 ni orang susah nak percaya..yang ni lahir dari hati..fie sayang dia sangat2..and fie harap die yang terakhir buat fie..memang fie akui die bukan yang pertama dalam hidup fie..taapi fie harapkan dia yang terakhir..

lagi yang bbuat fie sayang pada hubby fie ni..satu perkara fie baru tahu..hubby fie ada lesung pipit...sukeee sangat2...tapi malang betul dapat gf macam fie ni..dah lame kawan pun baru taw hhubby ada lesung pipit..sadis2...huk2...tapi hubby saya xmau ngaku..fie prasan bila fie selalu tengok gambar kiteorang mase kat taman DR..

banyak kali tengok..alahai..cair hati tau x..selame ni tengok pakwe orang lain..sekarang ni kat pakwe sendiri...memang rasa bertuah..bile tengok gambar tu,dalam hati.."ensem jugak hubby aku nih.."risau pulak orang lain amik nanti..huk3..xmauuu!!!!ingat fie sorang je rase cmtu..tapi adik2 pun kate dia ensem..hhuhuhu...(hubby,jangan senyum2 kambing eh..)

hubby saya xnak ngaku lagi..xper3..fie sorang je tahu..hubby saya..saya tawlah..hihi..SAYA SAYANG HUBBY SAYA...and know what??sampai arini fie still xpercaya si hubby saya SAIFUL ABRAR ni..adalah bakal SUAMI saya...yang dulunyer sombong giler dengan fie.yang xnak senyum bile selisih dengan fie..

act,abg die..kawan2 die pun xpercaya fie dengan dia..hihihi...kuasa allah kan..temukan hati kami..harap2 ia kekal sampai bile2..insya'ALLAH...harapan fie,hubungan ni dijauhkan dengan adanya orang ketiga..kalau ada masalah pun itu antara fie dan dia sahaja.. ^____^

Friday, June 29, 2012

GILER NOVEL

salam semua..hurmm..arini fie dah habiskan 1 novel baru..memang baru pun..baru kuar..baru beli semalam..tapi harini dah habis fie baca...fie kebosanan sebenarnyer,,sebab xleh nak update blog..nak usha blog orang lain pun susah sebab xbawak netbook..on9 FB lagilah boring...huk3...dah lama xbeli novel..semalam tension punye pasal sanggup pergi cari novel..hahaha..satu novel belum bukak lagi..hik3..esok kot baru nak baca..malam ni banyak kerja kat umah xsettle lagi..wink..wink..banyak baju xlipat..hadoii...nasib baik adik2 xbalik minggu ni..boleh kemas umah sikit2..

so,novel yang fie bace dah habis td tu memang best..cume xbest sikit sebab novel tu untuk orang yang dah kahwin..fie belum kahwin lagi ek...hhihihi..saje suka2 bace..hilangkan tekanan...xtaw nak buat apa lagi..so,semalam fie xbuat kerja ape pun..tu boleh habiskan novel dalam mase 2 hari..1 hari pun pernah buat aper..hahah..sampai my HUBBY kate leh bankrap cmni..ari2 kena beli novel jer..hampeh je lah HUBBY saya sorang nih..

gile2 saya bace novel pun xderlah sampai kena beli hari2..hahahaha..fie memang minat baca novel..ada jugaklah simpan angan2 nak jadi penulis novel nih..tapi susah jugak sebenarnyer...lagipun minat ni sekadar minat jer..nak belajar lah jugak sikit buat novel sendiri kan..cari ilham dengan baca novel orang lain..minat fie baca novel ni sampai adik fie yang si debab yg ganas tu pun layan novel cintan..adoiii..bukan fie yang ajar okeyh..sape suh ikut..dulu kutuk fie bukan main kalau fie baca novel sampai xtidur malam..nangis bagai..tu hayati namanyer..tengok2 die pun same je..kalah fie plak tu...xpatot2...lain kali jangan kutuk orang..kan dah kena kat batang hidung sendiri...hahah..

dah banyak novel yang fie simpan..tapi ada yang dah rosak sebab ada makhluk yang xreti nak jaga harta orang lain..sengal betul..paling pantang betul orang usik harta aku nih..sabar jelah..-,-memang banyak novel fie simpan dalam kotak..sorok..hahaha...mama pun ada gak bising2..novel2...sampai xtidur malam..tapi dia layan gak novel yang fie beli nih..sabar jelah...-,-

insya'allah.kalau fie kawin pun,...nasiblah kalau husband dapt wife macam fie ni...hahah...giler novel..tapi xderlah fanatik sangat..sekadar suka2...kadang2 fie layan novel nih,orang kiri kanan lalu pun fie xsedar...orang cakap dengan fie pun bukan fie taw dia cakap apa..hahah...khusyuk namanyer,..sampai member pernah tegur..orang yang gatal nak ngorat pun..konon nak try ayat..tengok fie duduk sorang2 bacee novel kat kelas masa sekolah2 dulu..siap senyum2 kambing lagi,,,ingat dapat ayatlah..sorry beb,.layan novel lagi baik daripada duk layan awak...awak pundah faham kan..memang saya xkan layan kalau dah menghadap novel..sapa xkenal fie kan...heheh..

soooo,my husband...awak kena terima lah wife awak ni seadanye eh..jangan risau..kalau saya nak beli novel ari2 pun sy xpakai duit awak pun,..hihihi..jangan rissau eh..cuma kat umah kene sediakan rak buku jer..hahaha...justtt kidding lah dear..i love you my husband...muah..

BILA KESABARAN TERUJI..

tuhan mengizinkan kita DISAKITI,agar esok kita tahu cara untuk mengubati orang yang terluka..tuhan membuat kita MENANGIS,agar esok kita mampu menghibur orang yang sedang bersedih..tuhan menjadikan kita dengan KELEBIHAN dan KEKURANGAN,agar kita sedar dan tahu..bahawa dengan hanya BERDOA,BERUSAHA dan BERTAWAKAL..tuhan menjadikan segalanya INDAH pada waktunya..

kadang2..kita xtahu MENGHARGAI sesuatu ketika itu,
sehinggalah ia menjadi satu KENANGAN..

kadang kala,kita mungkin bercinta dengan orang yang SALAH,
kita mungkin menangis demi orang yang SALAH,
tapi yang pasti,
SALAH itu akan membawa kita pada orang BETUL..

sesekali kita perlu DERITA untuk mengenal erti BAHAGIA..
sesekali kita perlu KECEWA untuk kita kenal erti KEJAYAAN..
sesekali kita perlu MENANGIS untuk kita syukuri NIKMAT yang diberi..
sesekali kita perlu TERHIRIS untuk kita kenal DIRI SENDIRI...


istimewa untuk insan yang fie sayang..husband to be... SAIFUL ABRAR ABD SHUKOR..
maafkan baby ye sayang..sebab telah buat kesabaran hubby teruji dengan sikap baby sendiri...
maafkan baby sebab telah buat hubby terasa hati dengan baby..
mungkin baby nak uji hati hubby..mungkin jugak hubungan kita diuji..
baby tahu hubungan kita masih baru..banyak lagi yang perlu kita perbaiki diri masing2..
macam tu jugak dengan baby..baby sedang belajar tetang hubby..
belajar faham hati hubby,belajar terima diri hubby ape pun kelebihan dan kekurangan..
bukan bermaksud hubby xpenting buat baby..bukan bermaksud baby terpakse menerima hubby..
baby terima hubby sebab hati baby memang sayang pada hubby..
sebab baby tahu hubby ikhlas dengan baby..sebab baby tahu satu perkara..
bila kita gaduh macam ni..baby tahu baby hilang semangat dan kekuatan..
baby sedar hubby adalah SEMANGAT dan KEKUATAN baby sekarang..
dan kalau boleh baby xnak hilang hubby..
baby mungkin xsedar bila baby jatuh cinta pada hubby,tapi baby tahu 
hanya hubby yang baby ada..hanya hubby yang baby sayang..
baby tahu hubby xpercaya pada baby tapi insya'allah...
ini ikhlas dari hati baby untuk hubby..baby xmahu orang lain...
baby sayang hubby sangat...

p/s : hubby,xmau gelakkan baby ok..1 waktu nanti baby nk hubby update blog ni..xkira lah hubby reti ke xreti ker,,baby nak jugak..lau hubby sayang baby lah..huk3..ni bukan pakse tapi wajib..haha...i love you hubby...muahh... ^_^

Tuesday, June 26, 2012

ALWAYS LOVE YOU HUBBY

cinta SEJATI mendengar apa yang
 tidak dikatakan mengerti
apa yang tidak dijelaskan
sebab
CINTA tidak datang dari 
BIBIR,LIDAH atau FIKIRAN
melainkan HATI..


i don't know where i stand with you
and 1 don't know what i mean to you
all i know is that every time 
i think of you
i wanna do is be with you..



LOVE is the SWEETEST emotion,
that springs in my HEART..
LOVE is like TENDER kiss,
you gave me at the START..
LOVE is to see that SPECIAL someone,
appear on your FACE..
LOVE is like BOUQUET,
with it's strimmings and LACE..
LOVE is SUNSHINE,
strong ang TRUE..
LOVE is all that,
i feel so DEEPLY for you...




ketika cinta datang..
ia akan menggetarkan seluruh HATI..
membuatkan HATI tak menentu..
CINTA ajarkan aku KEIKHLASAN..
ajarkan aku MENERIMA..
dan ajarkan aku KELAPANGAN DADA..



mengenali dirimu 1 KEINDAHAN,
bergurau denganmu 1 KEBAHAGIAAN,
menyakiti hatimu ku cuba ELAKKAN,
dan 1 permintaanku...
biar PERHUBUNGAN kita yang terjalin ini
KEKAL BERPANJANGAN...




mungkin kita pernah rasa..
tentang cinta yang takdirnya bukan untuk kita..
mungkin ini adlah cara meluah cinta..
tanpa berkata atau berpandang mata..




dalam hidup kita..
TUHAN akan bagi peluang untuk 
kita berjumpa dengan orang yang
betul2 kita sayang..
tapi hanya SEKALI..
jika kita LEKA..
kita akan KEHILANGAN dia buat selamanya..
jadi HARGAILAH dia 
jika dia masih BERSAMA dengan kita..




percintaan akan kekal dengan,
KEJUJURAN,KEIKHLASAN,KEBENARAN
dan KESABARAN..
itulah kunci KEBAHAGIAAN,KEGEMBIRAAN,
dan KECERIAAN dalam sebuah 
PERHUBUNGAN..




HATI...
sayang adalah pembentuk segala PERASAAN..
bahagia yang kita dapat,
KEGEMBIRAAN pasti terpancar,
kerana CINTA adalah,
suatu perasaan yang suci dan murni..
dari HATI yang TULUS,
cinta adalah ketulusan sekeping HATI,
xdapat dugambarkan melalui MATA kasar..
cinta xdapat dijual beli,
kerana ia adalah HARTA yang paling BERHARGA..
yang MAMPU mencorakkan KEHIDUPAN..




let me tell you that i love you,
and i never wanna wrong you,
take my hand baby,
come go through with me..

let me tell you that i miss you,
and i never wanna lose you,
you're my heart baby,
my life is incomplete without you..
please BE MINE FOREVER... ^____^


thanks hubby sebab menceriakan hari2 baby..thanks sebab buatkan hidup baby lengkap dengan hadirnya hubby dalam hidup baby..sudi terima baby dalam hidup hubby..baby bahagia dengan hubby..insya'allah baby akan bahagiakan hubby..walau baby banyak kekurangan..baby ni degil..hubby sabar dengan baby..(hubby pun sama jugak) baby harap hubungan kita kekal..baby sayang hubby sangat2..baby xkan tinggalkan hubby ucuk baby nih..hik3..walau kita jauh macam mane sekalipun..ingat,baby percayakan hubby and baby harap hubby percayakan baby...xmau takot2 eh...and jangan nak cemburu sangat okey..cemburu tu boley tapi jangan sampai leh rosakkan hubungan kita..baby tahu dulu baby susah nak terima hubby atas banyak sebab..sekarang baby terima hubby sebab baby tahu hubby ikhlas dengan baby..baby sayangkan hubby dan hubungan ni walau baru 2 minggu kita kapel..banyak lagi yang perlu baby belajar untuk kenal hubby..sory kalau baby xpernah nak luah perasaan ni depan hubby..sebab kalau betul muka baby merah hubby gelakkan baby..ni xadil okeyh..mau baby majuk sebulan nanti..hahhaa...kita xsame..kalau hubby boleyh luahkan depan baby tapi baby xboleyh..jangan terasa eh??mungkin bukan sekarang.mane taw satu hari nanti ker...xjanji eh...baby sayyyaaannggg hubby....muahhh...amaran nih..: wat report malam nanti jangan gelak2 eh..kena cepuk dengan baby nanti..taw!! ^_^

Saturday, June 23, 2012

SYARAT-SYARAT BER-COUPLE


1.PERCAYA pada pasangan.
2.JUJUR terhadap pasangan.
3.JANGAN sesekali CURANG.
4.JANGAN TINGGALKAN pasangan.
5.SENTIASA IKHLAS mencintai.
6.JANGAN BUAT pasangan sedih.
7.SENTIASA JAGA HATI pasangan.
8.KEKALKAN perhubungan.
9.SENTIASA BERKONGSI masalah.
10.JANGAN MAINKAN PERASAAN pasangan.

salam semua..kali ni update pasal couple..ni khas untuk sape2 yang ada gf/bf...kenapa??sebab fie rasa semua dalam dunia ni nak ada pasangan hidup masing2kan??xkisahlah pasangan tu pilihan kita atau pilihan orang tua kita...janji pasangan kita...

dan bila kita dapat seseorang tu mestilah kita kena terima dia seadanya..betul x??terima kekurangan dan kelebihan masing lah..kongsi pendapat..boleh komunikasi antara satu sama lain..dalam semua hal lah...

actually.syarat2 kat atas ni..fie xtawlah HUBBY fie copy dari sape atau sendiri yang buat..(lagi sweet kalau dia yang buat)..fie xtawlah kenapa..fie rasa fie beruntung dapat HUBBY ni..yang take care fie..marah fie kalau fie degil..(marah manje okeyh..^^)..lagii....haa...tegur fie dengan elok kalau fie salah/xbetul...

selama ni xder sape tegur fie dengan baik kalau fie buat salah..kalau fie buat salah sikit je dah kena maki..dah kena tengking...fie ni hati lembut sikit..kalau kena tengking dah terasa..pastu mesti menitik air mata nih..tapi alhamdulillah..fie dapat HUBBY yang faham fie..tegur fie baik2..xder tengking n marah2..

sebab tu fie sayanggggg sangat2 kat dia...(HUBBY,,jangan senyum2 yer..)walau pun kadang2 fie buat dia terasa..buat dia menangis...dia tetap sabar dengan fie yang degil sikt ni..(HUBBY degil banyak sikit dari baby..^^)..tapi ada jugak lah buat dia marah...walaupun dia tahan marah dia...im sorry sayang...

okey..syarat2 ni boleh diterima pakai oleh semua orang..tapi terpulang lah pada seseorang nak buat atau x..kalau nak kekal kenalah buat...kita nak ada pasangan untuk seumur hidup..bukan untuk suka2...kalau ada yang suka2 tu sampai bila kan??

syarat yang HUBBY fie bagi ni..memang betul and fie setuju sangat2..tapi terkejut sikit coz dulu mula2 kapel dia kata 3 je yang penting..tup2 semalam dah naik sampai 10...huk3...xpe2..ikut je..untuk kebaikan masing2 kan...and fie happy dapat husband to be yang understanding macam HUBBY ni...

soo,special for my HUBBY...

hubby..sweet nyerlah hubby baby ni.hahhaa...thanks for this..baby hargai sangat2...insya'ALLAH,baby PERCAYA kat hubby..JUJUR dengan hubby..baby xkan TINGGALKAN hubby..sentiasa IKHLAS mencintai dan menyayangi hubby..xmau buat hubby SEDIH..baby nak JAGA HATI hubby..nak KEKALKAN hubungan kita sampai akhir hayat...sentiasa BEKONGSI MASALAH and buat report bila malam..hehe..baby xkan MAINKAN PERASAAN hubby..baby xkan sesekali CURANG dengan hubby...baby akan setia denagn hubby..tu JANJI baby pada HUBBY...thanks for being my HUBBY..thanks for accept as ur wife to be..thanks for everything...i LOVE you HUBBY..mmmuuaahhh... ^^

Friday, June 22, 2012

KERJA..KERJA..KERJA...


salam semua...hihihi..lai3...bukan buah lai tapi meh datang kedai..hik3..ni pembantu fie a.k.a  penyebuk antara bangse..hahaha...ada dia ni senang sikit fie nak buat kerja.tapi kadang2 menyusahkan jugak..asyik hilang jerr..haishh..tension2...

nak buat kerja pun tertangguh..fie nak susun stok.nak jaga kaunter lagi..terkejar2 dibuatnyer..kadang2 xde budak ni pun sunyi lah pulak..aduhh..macam2 hal..arini hari jumaat..ingat nak relax sikit coz balik umah nak kemas umah sikit..adik2 nak balik arini..dah dua minggu diorang xbalik..

xbestlah diorang balik tengok umah and bilik bersepah...bukan sepah apa pun..si kecik ni lah..macam2 dia buat..buku2 dia bersepah..merata2 letak nyer..geram betol den..huhu..so,pagi ni buat kerja sikit2 sebab dah ada orang membebel kat fie jangan buat kerja berat2..

dah memang kerja fie ni kerja berat..nak buat macam mane..sape lagi nak buat kalau bukan fie..faham lah sikit yer my husband to be..xmo marah saye ek??sian saya...xpasal2 kena marah jer..huk3...

fie nak siapkan kerja arini jugak..coz esok kan dah cuti sekolah..nak relax sikit..sabtu ahad jelah nk relax pun walaupun kena kerja,..hihihi..lagipun sabtu dengan ahad ni ada program..so,kena lah siapkan kerja..hihi..rajin ada sebab...fie memang rajin pun..hahah..perasan..wuekk.. ;p


yang belah sini dah siap..dah penuh barang kan..


yang ni on the way nak susun..banyak kot...-,-


yang ni paling geram..mase stok air xsampai..tukang susun datang banyak kali..konon nak tolong susunkan...arini stok air compeny dia dah datang tukang susun xdatang plak..memang cari masalah..karang kalau fie susun..dia datang tengok dok membebel..

tu salah susun.ni salah letak..xikut prosedur..hampeh betol...xkan fie nak biar stok air ni bersepah xsusun..kira baiklah fie nak tolong susun..nak canti kan peti ais yang kosong ni ha..xper..fie tunggu sampai petang..xdatang jugak..ko jangan marah lah fie susun betul ke x..dah susun pun cukup bagus..

kalau nk ubah,ko ubah sendiri ek..fie tolong tengok jer..sapa suh xdatang kan..tunggu-tunggu xder pun..pandai2 ko lah buat kerja tu..hahaha...




Thursday, June 21, 2012

MUHAMMAD ZHAREFF ZAINAL ABIDIN..



salam semua...hai3...saya MUHAMMAD ZHAREFF BIN ZAINAL ABIDIN....comel x saya??hik3...haa..ni lah my new sweetheart...hari ni cukup sebulan dah dia lahir..dah habis pantang kot...kot lah..fie bukan tahu sangat pun.huhu...arini jugak lah baru dapat tunjuk kat korang adik baru fie ni...macam muka sape eh??

ada macam muka kakak dia x??hik3...mak cik2 fie kate memang ikut muka fie mase fie kecik2 dulu..nanti nak cari gambar time fie kecik2 dulu..pastu nak wat perbezaan,.betul ke x..hehehe...budak ni agak lasak sikit...dari dalm perut lagi dah lasak..mane xnyer..mama fie sampai xcukup tidur disebabkan kelasakan dia masa dia dalam perut..

dah keluar ni pun lagi lah lasak..kaki dan tangan dia xnak duk diam..asyik gerak2 jer..nak bungkus pun merah je muka dia tanda marah kalau tangan and kaki dia kena bungkus...kesian kat mama fie lah..sampai xcukup tidur dibuatnyer...kenapa??sebab bile orang lain tidur dia berjaga..

bila orang lain berjaga dia sedap tidur..orang kacau dia tidur pun dia buat xtahu jer..macam ni lah aksi dia tidur waktu fie kacau suh bangun mandi..



okey..saya pakai baju pink arini..^^


fie suke tengok tangan dia..sangat comel..^^


sape xgeram bila tengok dia tidur...mesti nak kacau...huk3


saya same botak dengan abah saye...^^


haaa,tidur pun dah macam2 gaya dah...comel x??memang balik je keje fie terus mandi and akan cium2 budak kecik nih..geram sangat2...bile dia tidur,sejuk je hati bila tengok dia..sedap je die tidur...tapi my HUBBY kate budak kecik tidur jangan kacau sebab nanti bile dia besar dia jadi budak nakal...

tapi memang betul pun..xpe3..fie xkacau sangat dah..biar dia selalu tidur sebab nak bagi dia cepat besar..boleyh main denagn dia..boleyh agah dia..xsabar nak tunggu dia besar..hihihi..tunggu jelah dia besar..tengok abg chik(yayan) jadi abang cmne jaga adik dia nih..selalu buli kakak2 n abang dia..

sekarang ni dia dah jadi abang..haa..rasakan..hahaha..memang seronok lah fie kacau si abg chik ni..manja lebih sangat..sekarang dah xder lagi dah..^___^ ada sikit video untuk sape2 yang nak tengok baby baru en.zainal abidin & pn.razlida..


video

SUAMI ORANG!!!!!

salam semua..fuhhh...kenapalah fie boleyh kenal dengan sorang mamat nih??memang menyesal bila kawan dengan dia dulu..fie ingat kawan tu kawan jelah..xperlu nak gatal sangat...xsedar ke diri tu dah kahwin tapi nak gatal lagi..gatal jelah dengan bini sendiri..

ni x,mengacau hidup orang lain yang belum kahwin..agak2lah cik abang oit..fikirlah..kalau bini awk tu menggatal dengan laki lain atau laki lain ganggu bini awak??apa awak rasa??kalau awak xder perasaan ka bini awk tu maybe xkisah lah kot..

awk tu dah lah lelaki..dah kahwin..dah ada anak sorang pun..jadi lah matang sikit..jangan jadi budak yang xsekolah..budak xsekolah pun taw hormat orang..xder nak kacau bini/laki orang nih..budak xsekolah lagi reti bahasa kot..kira beruntung ada orang nak berkawan tapi tolong lah!!jaga adab dan batas kawan itu..

kang xpasal2 dituduh meruntuhkan masjid orang..nasiblah fie ni orang yang penyabar lagi penyayang..ececeh...perasan..-,-  kalau x,dah lame fie pergi jumpa bini dia..jaga sikit laki sendiri dari menggatal..agaknye kat JPN tapah ni ramai lagi kot yang dh terkena dengan dia..iskh2..manusia2...xpernah rasa cukup...

dah ada xreti nak bersyukur langsung..sudah2 lah nak ganggu orang lain tengah2 malam semua...mesej2 sayang2 bagai...meluat ok...sekali lagi dia gangu hidup fie...on the spot fie face to face dengan bini dia..biar dia tahu laki dia ni menggatal dengan orang lain..jaga rumah tangga sendiri daripada jaga rumah tangga orang lain..

aku dah ada husband to be..jangan nak amik port sangat sape husband to be fie..xpayah nak nasihat fie macam2..xpayah nak suruh nasihat husband to be bagai...menyampah ok..nak nasihat orang tapi diri sendiri belum cukup bagus..fie tahu sape husband to be fie..fie terima dia seadanye..and yang paling penting husband to be fie xmenggatal macam awak..tu pun dah cukup bagus bagi fie..

jangan tanya kenapa kalau lepas ni fie xkenal awak..jangan kata kita pernah berkawan..memang silap fie sebab  still berkawan dengan orang macam ni..lepas ni..sorry..memang x fie nak berkawan lagi..tegur pun belum tentu...bye!!

IKHLAS TAPI JAUH..




Selagi bahuku
Memikul bebannya
Selagi hayatku
Merasa siksa
Selama senyuman
Menjadi senyumku
Ku bawa wajahmu
Walau diriku jauh...
Jauh...



salam semua..^_^ korang sihat arini??kalau sihat alhamdulillah..lau xsihat makan ubat yer..hik3..pandailah fie suh orang makan ubat..diri sendiri pun susah nak makan..ayokkk..arini fie nk update pasal JAUH..xkisah lah jauh apa..jauh hati ke..jauh dari family ke..jauh dri buah hati ke...apa2lah..

kalau nak citer pasal jauh dengan family,..memang xleh nak citer pasal fie jarang jauh dari family..always dekat jer..always ada depan mata...cuma ada sekali jauh time fie masuk kem PLKN...memang first time tu jauh dengan family rasa macam happy sesangat...yelah..fie ni kira macam kena kongkong dengan family pun ada jugak..

sebab tu happy sangat bila dapat jauh dengan family..orang lain duk sibuk nangis nak balik..xleh nak jauh dengan family..tapi fie relax jer..tapi baru 3 hari dah rasa lain..rindu dengan family lerr...mana xnye...xleh pakai fon..aktiviti kat kem plak padat..boleyh lupa kat family...lupa ker??xlupa pun..selalu je ingat..

adatlah bila jauh dengan family..semua orang macam tu..tapi tu dulu..sekarang fie always dengan family..cuma jauh dari angah n uda..uda tu xterasalah sangat..huk3..kejam nyer fie nih ek??hik2...kalau angah..haa,ni xleh...fie pakse dia balik 2 minngu sekali..kena balik..kalau x,fie xbagi duit poket...padan mukag..xnak balik lagi..hahahha..

hurmm,lau yang ni fie pelik sikit...kalau fie ada buah hati..mesti dapat jauh..jauh xde lah jauh..leh kate susah nak jumpa jugaklah..bukan apa,orang lain dating,selalu jumpa,kuar makan..jeles gak dalam hati nih...-,- tapi dalam hati jelah..memang lah teringin tapi ada something yang buat fie pun jadi xteringin nak macam orang lain..

act,fie lagi suke kapel jauh dari dekat nih..why??coz bg fie..bila jauh,perasaan tu lain sikit..kalau dekat ni mestilah selalu nak jumpa,n selalu nak kuar same2..kadang2 benda kecik pun leh jadi gaduh..bagi fie lah..orang lain xtahulah kan..kalau jauh ni memang agak susah sikit..sebab jauh satu hal.nk jumpa susah satu hal..karang dibuatnya pasangan kita main kayu 10..naya jer...-,-

tapi tulah..dalam hubungan kena ada kepercayaan,kesetiaan dan keikhlasan..dah macam rukun negara lah plak..haha..tapi seriusly kalau xder 3 nih hubungna xkan kekal..ada je yang xkena nanti..silap2 perang besar...biar jauh asal dekat pada hati...kalau dah hati xtetap susahlah macam nih..

fie percaya kalau seseorang tu setia pada yang satu..pergi jauh mane pun dia akan tetap setia kalau pasangan dia setia..sama2 setia lah senang cerita..macam HUBBY saya kata.."kaLau perempuan tak melayan..tak da nya laki tu nak mengacau..."sedap nye dia berkata2kan..lelaki pun same jer..jangan nak tunding jari pada perempuan sahaja ok..

tetapkan lah hati tu supaya setia..nanti kalau dah kahwin pun nak buat perangai macam tu ker??tolonglah.huk3..biar jauh tapi keikhlasan hati tu penting..macam tajuk lagu kat atas nih..renung2 kan..^______^

Tuesday, June 19, 2012

AKU SUKA DIA....AKU CINTA DIA..



aku ingin memilikinya
aku ingin menjaga dia
aku ingin mencinta dia
aku ingin hidup dengannya..


dia MEMILIKI aku..dia MENJAGA aku..dia MENCINTAI aku..die TERIMA aku apa adanya..dia IKHLAS dengan aku..dia MENEGUR aku..dan insya'ALLAH,dia akan HIDUP dengan ku..segala-galanya dia...alhamdulillah,tuhan bukakan pintu hati dia dan juga pintu hati aku untuk terima diri masing2 seadanya...

terima kasih ya allah sebab kurniakan aku insan yang memahami aku,yang menasihati aku,yang menegur aku jika salah,yang menyayangi aku,dan mencintai aku..aku menangis saat untuk terima dia..aku menangis saat dia meluahkan rasa hati dia..aku menangis saat dia menangis...

aku terlalu menyayangi diri dia..saat ni aku merindui dia..hanya tuhan yang tahu perasaan aku kala ini..aku hanya mampu berdoa agar tuhan tetapkan hati aku selalu bersama dengan dia.begitu juga dengan dia...jika aku jauh dari dia,tetapkan lah hati aku agar aku setia bersamanya walau dalam apa jua keadaan sekalipun.

aku hanya mahukan dia,.hanya dia yang mampu bahagiakan aku saat ni dan sampai bila2..jauhkanlah orang ketiga dalam hubungan kami,,jauhkanlah hasad dengki orang lain dengan hubungan kami..au bahagia dengan dia..dan harapan aku kebahagiaan ini akan kekal sampai bila2 tanpa ada rase jemu..

dekati hati aku dengan hatinya..sejuk kan hati aku tatkala aku marah dengan dia..kuatkan kesabaran aku tatkala dia menguji kesabaran aku..lembutkan hati aku jika dia merajuk..walau hubungan aku dengan dia baru bermula tapi bagi aku..apa yang aku rasa hubungan aku dah terlalu lama dengan dia..walau baru berapa hari kapel dengan dia terasa aku dah kapel bertahun2 dengan dia..

sayang nya aku pada dia tuhan saja yang tahu..adakala aku telah melukai hati dia..mengecewakan hati dia..buat dia terasa hati..maafkan aku sayang...apa yang kita selisih faham itu bukan lah sebab aku xsayang tapi ia mengajar kita dalam mengenali diri masing2..biar bergaduh sekarang jangan bergaduh kemudian hari..

p/s buat HUBBY(saiful abrar) :~

hubby...ingat yang ni..ni ikhlas dari hati baby buat hubby...baby sayang kat hubby..apa yang baby buat..kat mana pun baby berada..hubby tetap dalam hati baby..walau kita jauh macam mane sekali pun.insya'allah..baby setia kat hubby..(kalau hubby setia)..paling penting jangan terlalu cemburu kat baby..cemburu itu boleyh tapi berpada2..jangan cemburu xtentu pasal..baby tahu hati hubby mudah terasa and xmacam dulu..tapi ini untuk kebaikan kita jugak..baby xcemburu apa yang hubby buat xbermaksud baby xsayang kat hubby..kalau baby kata baby xkisah ape hubby buat..xbermakne baby xnak amik tahu..baby xnak halang apa yang hubby buat,baby xnak pakse hubby buat kalau hubby xsuka..baby hormatkan hubby...sebab baby cintakan hubby baby kata macam ni..maafkan baby kalau baby selalu buat hubby terasa.kecik hati and buat macam hubby xpenting..NO!!hubby  penting pada baby..jangan kata macam tu..baby mungkin xmacam orang lain tapi percayalah..hati baby,sayang baby and cinta baby untu hubby sorang..xder orang lain..insya'ALLAH,hati baby xkan pernah berubah..baby sayang hubby sangat2..baby xkan tinggalkan hubby tanpa sebab..tu janji baby... ^___^

Sunday, June 17, 2012

MASALAH MAKAN..

salam semua...entry arini pasal MAKAN...hurrmmm,ok..act fie bukan lah jenis yang susah nak makan..tapi makan dalam kuantiti yang sikit..tak de lah sikit sangat...makan sikit tapi berulang kali..macam tu lah...dulu fie memang kuat makan tapi yang pelik fie tetap maintain kurus..xgemuk2 pun...kenapa yer??

maybe sebab ikut gen family kot..parents fie semua kurus tapi sorang je adik yang berisi sikit..xtawlah kenapa..tu yang pelik..tapi seriusly family fie semua kurus mase muda2 dulu...parent fie..sebelum kawen..mak ai..kurus macam fie ok..

mama sendiri kate dia mase sekolah dulu macam fie,.abah fie lagi lah..adik fie yang angah tu memang ikut dia mase muda2..nak lex gambar pun xboleyh sebab lupa letak kat mana...hihi..tapi tula..orang lain kate fie ni xmakan ke kurus sangat..haish..saya kuat makan ok..xcaya tanya lah mama and abah..

kalau fie dah mam nasi ada je benda fie nk makan...xkisahlah roti ke biskut ke janji ada benda nak makan...tapi sejak akhir2 ni kerap sangat dapat ulser..lepas dah elok satu luka kt tempat lain pulak...jadi selera makan pun kurang...nak cakap n minum air pun seksa..tu pun nak minum kena pakai straw..leceh..

so,pada my HUBBY...faham lah keadaan sy ni yer...bukan xnak makan...ada sebab kenapa xmakan..kalau sy xder mood pun memang sy xkan makan..ni dah habit yer..kalau orang lain tension asyik makan je tapi fie lain sikit...hihi..jangan marah ye hubby..nanti cepat tua...^_^

memang sekarang ni berat badan fie makin turun...last timbang hari tu 39 kg..=,= OMG..ringan nyer aku kalau orang lambung...huk3...dah macam2 buat nak bagi naik berat badan nih..dah minum weight gain..xmau jugak..cmno nih...kalau puasa nanti lagilah turun berat badan aku nih...angin kuat pun aku boleh melayang...

tekanan..tekanan...kalau orang lain sibuk nak kuruskan badan..fie sibuk nak gemuk kan badan..kan bagus kalau berat badan tu boleh amik dari orang lain...boleh aku mintak kat hubby sikit..hahaha...sengal jer...dia sibuk nak kurus kan badan..baguslah...macam ni pun ada...

fie akan buat muka bile orang datang kedai tengok fie dari atas sampai bawah..sebab apa??sebab diorang tengok fie kecik jer...ingat budak sekolah...-,- lagilah tension...tapi xper..syukur alhamduliillah..walau fie kurus kering macam ni..fie sihat walafiat...xder penyakit apa2...boleh buat kerja lagi..itu dah cukup..

kalau ada orang tegur itu biasa...sebab tu diri fie sendiri...kalau xnak terima lantak kaw lah...ada fie kisah??kalau rasa diri itu ikhlas nak kawan dgn fie or ape2 pun..terima diri fie seadanya sebab fie pun manusia biasa macam orang lain..dah tuhan jadikan fie macam ni..fie nak buat cam ner..fie dh usaha tapi xder pape..tu kerja allah nak tentukan...

xder orang yang sempurna dalam dunia ni..macam tu jugak dengan fie..insya'ALLAH,orang tua2 kata orang macam fie ni kalau dah kawin baru berat badan naik..perghhh!!!ayat tu memang best...sentap sikit..=,= lambat lagi fie nak kawin..tapi kalau kawin pun xnaik jugak camne tuh???hahaha...redha jelah...janji sihat kan... ^_^