Sunday, August 12, 2012

He Really Has Changed

salam pada semua bloggers..
hari ini hari yang ke 24 ramadhan..
lagu raya pun dah berkumandang kat radio..
tanda raya nak dekat...

okey..minx maaf jika entry untuk 2 3hari ni sedih jer..
xdapat nak tutup perasaan ni lagi..
n know what..
baru 2 bulan...
he totally has changed...

fie xtahu sebab aper tp yg fie tahu dia betul2 dah berubah..
fie buntu ape yang patut fie buat..
dia bukan yang fie kenal dulu..
fie mengharapkan perubahan die kearah kebaikan...
tapi perubahan itu boleh membawa kepada merosakkan hubungan kiteorang..

i have no idea..
kenapa boleh jadi macam tu..
fie dapat rasakan dia dah jadi orang lain..
bile fie tanya dia kate fie yang berubah...

entahlah..mungkin ke fie bukan untuk dia??
sampai die berubah macam tu sekali??
salah fie ker yang buat dia berubah??

malam tadi bile fie baring n sebelum tidur..
fie teringat waktu mula2 fie berkawan dengan dia..
semuanya okey..happy..boleh kate semuanya indah...
sebab tu kot orang kate berkawan lebih baik..

but daripada kawan kita akan menjadi lebih dari seorang kawan kan??
daripada kawan lah kita akan bercinta...
act,fie xpernah fikir yang fie akan jatuh cinta n suka pada dia..
sebab he most the one guy that i hate it....
memang fie xsukekan die..

sebab die sombong and kerek..
BUT makin lame..die tegur fie..kawan...
n xsangke boleh tersangkut...
n kerana orang kate kalau kite xsukekan seseorang tu..
orang tu yang akan melekat dengan kita..

n fie xpernah MENYESAL dengan terima dia..
bile bace balik mesej mase kawan dulu...
rase macam nak balik kezaman berkawan...
sebab kawan xder yang LIMIT..
means nak cakap pun cakap jer..
gurau pun xder yang terasa hati..

masa kawan,bile fie sedih..dia ada happy kan fie..
bile fie ada masalah dia ada untuk kongsikan...
bile fie buat silap,dia ada untuk tegur fie dengan cara yang elok...

tapi...lepas 2 BULAN..
everything..dah berubah xmacam dulu..
and fie RINDUkan waktu dulu...bukan waktu kawan..
but feeling,keadaan waktu itu yang fie rindukan..

i hope one day..fie akan dapat balik rase itu walaupun fie dah kawin..
sekarang ni memang fie terasa sangat yang fie dah hilang..
fie dah hilang HUSBAND to be fie..
i want him BACK... T_T

seriously fie rindukan semua saat fie  berkawan dengan dia..
bila fie merajuk die pujuk denga penuh sabar..
walaupun fie xder niat nak merajuk..

bile fie terasa dia mnx maaf n xkan buat lagi..
xkan buat ape yang fie xsuke..
n he always said 'dulu hubby panas baran tapi x sekarang'...
but what i feel...
dia suke marah2 fie...atas sebab perkara kecil..

memang fie seorang yang sensitif..bile dimarah..
better DIAM dari menjawab..
sebab DIAM itu kadang kala jalan terbaik dr bergaduh lebih teruk..
dulu die tegur fie..

perkara kecil boleh selesai jangan dibesar2kan..
boleh rosakkan hubungan..
tapiiii... T_T

memang sedih..memang pedih bile orang yang kita sayang n harapkan..
boleh berubah dalam sekelip mata..
ya,fie xboleh nak buat ape..
fie hanya mampu berSABAR..
SABAR itu fie xtahu sampai bile boleh berTAHAN...

fie mengharapkan dia untuk jaga fie...
bahagiakan fie macam dulu...
bukan bermaksud fie xbahagia sekarang..NO!!!!


sakit..sedih..sayu...
fie xharap die berubah menjadi orang lain..
cukuplah menjadi diri sendiri..
melainkan berubah menjadi lebih baik..
bukan untuk orang lain tapi untuk diri sendiri...
susah nak duga hati orang kan??
bile fie ada dia...fie terima dia..fie dah cukup faham dengan dia..
even dia xpernah faham fie..xper2..
asalkan fie xlukakan hati dia...itu dah cukup baik..
ada ketika kita kena berkorban perasaan kerana kita sayang..
hanya ALLAH yang mampu tabah dan kuatkan hati fie..
fie berdoa agar dia yang dulu balik pada fie...
fie nak dia yang dulu balik...
walau dia kate fie yang berubah...
insya'ALLAH...fie tetap diri fie sampai bile2..
fie xnak orang lain...fie hanya mahukan dia..
melainkan dia yang mahu tinggalkan fie.
mase tu fie redha kalau dia xmahukan fie lagi..
cuma fie xpernah meNYESAL kenal dengan dia..
malah fie berSYUKUR kerana fie ada dia..
^__^

2 comments:

Fieza Ghulam said...

same la dgn sy ni fie..slalu prmpuan je yg salah..xpe..ade jodoh fie dgn die,mst ade jln peneylesaian..sbr ye fie :)

Entry trbaru sy:
http://sayadalahaku.blogspot.com/2012/08/abg-hero-kirim-slm-balik.html

✿ MisZ FieQa ✿ said...

insya'allah..harapan fie..moge kuat jodoh fie dengan die...aminn...