Monday, July 29, 2013

Tak Jemu Dan Tak Puas

salam pada semua bloggers...

hari ni last fie ada kat rumah...jap lagi dalam pukul 3 dah kena balik puchong.. T_T sedih jap..bukan aper..2 hari ni xpuas main dengan si kecik..manja,nakal,comel dan mengada-ngada..hikhikhik...

2 hari ada kat rumah ni memang fie xcukup tidur and xcukup rehat..mana tak nyer..si kecik pukul 12 tengah malam pun xtidur lagi..layan jelah..sebab lepas ni dah jarang jumpa..tu yang sedih jap nih..

hmm,lepas ni memang rindu kat dia lagi...nasiblah jauh2 ni pun manja dengan along dia ni ha..tahun ni insya'allah,fie nak belikan baju raya kat dia..mesti comel nanti..hik3...

sayang sangatla tu..

eh3,nak jatuh.. :p

manja lah tu.. :p

style x??

nak peluk...:)

manelah fie sayang nak tinggal sikecik nih??manja bukan main..budak memang hyper..banyak akal..kuat merajuk..yang ni xleh tahan..kalau die merajuk bukan main..siap pergi jauh sikit lepas tu paling muka..amboi,ikut sapelah ni dik oi..

nasib pujuk senang jer..ajak je jalan..sebut je 'jom dik'..ha,terus xjadi merajuk..hehe..kadang tu pandai,orang tengah bercerita and bergosip pasal die..tahu senyum..tahu gelak..gelak sopan lagi tu..macam ni..

macam ni lah dia

suka menyibuk kalau orang tengah menulis and membaca..die pun sibuk nak buat jugak..mulut xtahu sebut apa tapi duk pot pet pot pet..telefon jangan cakaplah..ada telefon yang rosak tu duk heret keluar masuk bilik..duk helo sape xtahu lah...

kalau fie duk puchong call rumah nak cakap dengan dia haram nak bersuara..de[an bukan main jerit lagi..sabar jelah..tapi satu..kalau fie tidur..die xkan kacau..melainkan fie panggil and suruh baring sekali baru dia datang..

pandai betul adik fie sorang ni..kalau tengah sembahyang jangan lah depan dia..baru bentang sejadah dia dah siap pakai songkok atau kopiah dah sujud dulu dah..haish,sabar jelah..orang bukak puasa baru angkat tangan belum baca doa,dia dah angkat dah amin..

dengan orang azan dia dia dah angkat tangan..haish,zhareef..zhareef..sayang betul nak tinggal dia tapi nak buat camne..kerja kan..semoga menjadi adik yang baik dan ank yang baik buat mama dan abah..yang ni memang lagi sorang anak manja mama..hehe...

Thursday, July 25, 2013

The One You Trust....

salam pada semua blogger...

THE ONE YOU TRUST !!!

hari ni nak update pasal kerja...so,yang kat atas tu adalah moto tempat kerja fie...fie kerja as SAII CUM CASHIER dekat GUARDIAN..alhamdulillah rezeki fie kat sini..fie suka kerja kat sini...dapat kawan baru..dapat tempat baru..and feel kerja yang baru..

kalau boleh fie nak kerja lame kat sini sebab peluang dia meluas..maybe sebelum ni fie xtahu but lepas pergi training isnin lepas..wahh,xmenyesal join family guardian nih..macam2 ada kalau kerja lama kat company nih...



kerja kat sini agak mencabar sikit sebab melibatkan kesihatan,kecantikkkan dan kebersihan..so,walau fie baru sebulan lebih kerja kat sini banyak perkara yang fie belajar..kawan2 yang freindly and bos yang agak garang tapi sporting..

sekarang tengah belajar mengingat semua jenis vitamin dan ubat2...huk3..nasib ada pharmacy yang okey and xkedekut ilmu..and kalau boleh fie nak terus stay kerja sini melainkan kalau ada better offer kat tempat lain...mane tahu kan rezeki...hehe... 

okeylah,nak taip panjang2 pun xsempat sebab nak pergi kerja..hihi..lain entrylah pulak eh..rindu dengan si kecik kat rumah...huk3.. ^_^

Saturday, July 20, 2013

Selamat Berpuasa

salam pada semua bloggers...

wahh..lame sangat-sangat xupdate blog..rindulah jugak nak luahkan perasaan kat sini..tapi nak buat macam mane..xder masa untuk luangkan masa untuk update...(amendalah ayat aku nih)..okey..blur sekejap.................................................

act,fie bz dengan kerja baru..mula2 nak biasakan diri..sekarang ni pun duk siap awal nak pergi kerja tapi lepak cc dulu nak update blog..nak cek email and ape2 yang patutlah..so,sekarang ni pun bulan ramadhan..alhamdulillah,dapat lagi berpuasa tahun nih...

cuma keadaan berbeza sikit..berpuasa di tempat kerja and berbuka pun ditempat kerja...puasa tahun ni berjauhan dengan family..(sedih jap)..raya tahun ni pun xdapat cuti raya sebab baru kerja..its ok..(selamat duit raya aku)..hehe...xjugak..sedih jugaklah xdapat nak beraya dengan family..pergi sembahyang raya dengan family dipagi raya..

mungkin tahun ni diorang beraya fiqa sorang je yang xder..sebab kerja..xper..redha,.puasa ni pun insya'allah..minggu depan kalau xder aral fie balik..and tiba- teringat masakan mama..huk3...terus lapar...okey,fine...

puasa yang ke-11 ni baru nak ucap selamat berpuasa kan..hehehe..rindu nak jumpa adik kecik fie..sekarang dah berjalan..wuaaa...lau jumpa nanti nak peluk ketat-ketat..tahulah fie nak buat ape nanti dengan sikecik tu..

sabar jelah...ok,xtahu nak update ape dah..kalau start nanti susah nak berhenti pulak...lagipun nak pergi kerja dah..duk lama2 pun tuanb empunya cc yang kaya..fie jugak yang kayap nanti..hehee...



Friday, May 24, 2013

Aku Bukan Yang Terbaik

salam pada semua bloggers...

act,haritu nak update pasal adik kecik fie dah cukup setahun umurnya.. alhamdulillah,kejap je dia dah setahun..and sekarang fie rindukan dia...sebab fie dah jauh dengan dia..bila tengok gambar and video keletah dia ya allah..rindu sangat2..apa lah dia buat sekarang eh??

fie kalau susah hati.tension,sedih rase macam down sangat2 fie mesti tinggalkan kerja fie dengan layan dia main..layan dia makan..layan dia bawak dia jalan..sekarang fie tengah susah hati and sedih tapi si kecik tu xder kat sini..sebab tu gambar je jadi pengubat rindu..

xtahulah kenapa setiap kali bile fie rase susah xder sape yang faham keadaan fie..sakit fie xder sape yang kisah..terasa diri macam sangat2 xdihargai..bila orang lain susah,orang lain sedih fie xsampai hati xtolong and nak happykan mereka2..and fie always ada mase untuk mereka...

ntahlah,fie tahu fie bukan lah seorang perempuan yang ada macam2...fie tahu fie banyak kekurangan...2 3 hari ni memang hidup fie rasa kosong...hanya ALLAH je yang tahu perasaan fie sekarang..and fie xkisah kalau xder sape2 yang tolong fie..fie pun xnak menyusahkan orang lain and nak bebankan orang lain..

fie tahu jaga diri and fie tahu ape yang fie buat..cuma fie kesalkan,orang fie harapkan..fie sayang..fie hormatkan xder untuk support fie..malah hina fie sehina-hinanya..fie tahu fie ada buat salah tapi xperlu nak hina sampai macam tu sekali...

marah2 fie..sakit2 hati fie sekali pun fie xterniat nak hina orang lain,nak marah orang lain dengan perkataan xsepatutnya..fie tahu fie degil,ego,xdengar kata tapi fie boleh terima kalau orang yang tegur itu berubah dan dia tegur fie itu dengan cara baik dan berhemah...

tapi kalau setakat tegur marah2,tengking2 sumpah fie xkan berubah disebabkan orang yang tegur pun sama..xleh nak bertolak ansur..kalau dah sama2 keras kepala xda apa yang fie boleh buat..cuma apa yang fie bolah katakan,kalau sama2 nak berubah..tegur kekurangan diri baru tegur kekurangan orang lain..

and baru orang respect..kalau xrespect diri sendiri macam mane orang lain nak respest diri kita..fie nekad,fie xkan susahkan orang lain..biar fie susah sekalipun fie xkan susahkan orang lain terutama orang yang fie harapkan..

fie xperlukan hinaan,fie xperlukan simpati,fie xperlukan belas kasihan cuma fie hanya harapkan kasih sayang,sokongan,semangat dan pembimbing fie...bagi fie fie dah cukup cuba faham orang and cukup jaga hati orang lain daripada jaga hati sendiri..

fie bukan pedendam tapi fie takut kalau sampai satu tahap hati fie dah betul2 sakit,mase tu fie xkan terima ape2 lagi dalam hidup fie..hati fie akan lagi keras sekeras-nya...allahualam..

and for you my HUBBY :

saya mintak maaf banyak2 pada awak..
saya tahu ego saya macam B***..
xtahu nak bertolak ansur..
saya tahu mungkin awak anggap saya dah buang awak...
tapi percayalah saya xpernah nak buang sape2 dalam hidup saya...
malah saya hargai awak dalam hidup saya..sampaikan saya tolak family saya sebab saya sayang awak...saya nak buktikan pada family saya yang awak xseperti yang mereka sangkakan..
tapi ternyata saya xmampu nak buat macam tu...
saya tahu saya xboleh nak jaga awak..saya tahu saya perempuan xguna..
disebab saya awak sanggup buat benda bodoh tu..
awakk,kalau awak nak tingglkan saya,bagitahu je awak..
saya faham and saya akan pergi dari hidup awak...
saya xkan susahkan awak lagi dan xkan ganggu hidup awak lagi..
fikirlah kalau saya yang nak tinggalkan awak saya xkan buat benda bodoh yang menyebabkan saya pergi terus dari dunia nih...
tapi awak suka buat benda bodoh tu..bukan sekali awak..
dah banyak kali tapi saya still bersabar...
saya pujuk hati saya supaya jangan benci awak...
tapi cara awak tu awak macam xsuka saya dan benci pada saya...
dah banyak kali saya cakap,..xsuka saya dah benci saya...
just bagitahu je awak...saya akan faham dan saya akan terima..
mungkin saya banyak buat salah dengan awak...
mungkin saya banyak sakitkan hati awak..
mungkin saya bukan yang terbaik untuk awak...
mungkin saya bukan untuk awak..
andai kata awak jumpa perempuan yang lebih baik dari saya...
awak jagalah diri dia sebaik-baiknya..
jangan jadi macam saya...jangan biarkan ego dia macam ego saya awak..
walau macam manapun awak...
saya tetap sayang awak sampai bila2..
saya cuma nak awak tahu saya TAK PERNAH buang awak dalam hidup saya..
saya xpernah benci awak seumur hidup saya...
saya harap awak akan bahagia kalau saya xder...
saya harap awak jaga diri awak bukan untuk orang lain tai untuk family awak and untuk diri awak sendiri..saya sayang awak sangat2...
saya mintak maaf awak..
saya mintak maaf sangat2...


Monday, May 20, 2013

Mandi Kolam ^_^

salam pada semua bloggers..

hari ni nak update pasal sikecik nih...sebab hari ni first time dia mandi dalam kolam yang abang dia belikan..sempena dah masuk setahun ni kan..dah pandai macam2..and kami adik beradik xtahu nak belikan ape..so,ni lah hadiah nya...

oleh kerana dia ni suka sangat mandi atau main air,memang sesuailah belikan dia kolam nih..xmacam abg yayan dia..waktu kecik2 takut kena air..nak mandi tu memang payah..sampai besar sekarang ni pun susah..kena paksa baru nak mandi...

kalau si kecik ni pulak lain..kalau ajak mandi,k tengoklah dari pintu depan dia laju je merangkak pergi ke bilik air kalau kita panggil dia mandi..senang jer..kalau dah dapat main air dia punya suara je lah dk jerit2 dalam bilik air tu...seronok sangat lah tu kononnyer... =p


muka dapat main air


tu seronok sangat main air

ape tengok2... =p

mak cik sebelah duk intai kecik mandi :p

jangan tengok..tutup mata -,-

saya suka main air..yeayyy ^_^

fie dah siap sabunkan dia,ingat dah siap mandilah..fie ajak dia turun,sumpah dia marah..mulut xpandai cakap lagi tapi muka tu ada protes xnak kuar dari kolam nih..adoi,nak xnak kena lah tengok2 kan dia nih..bukan apa,kan bahaya kalau budak2 macam nih tinggal2 kan..

seronok tengok dia main air..dia pun jerit2 suka sangat..yelah sampai kecut pun xnak kuar..bukan ape.selalu mandi dalam bilik air mandi dalam besen kecik jer..hahaha..yang ni kolam punya besar memang xlah dia nak keluar kan..hehehe...

ni belum masuk abg yayan dia..kalau x,konfom abg yayan dia lagi lebih2...haha...

Sunday, May 12, 2013

First Interview

salam pada semua bloggers..

alhamdulillah,lepas ujian pertama...and know what..xsangka plak interview ni senang..xtahu lah kat tempat lain kan..lagipun ni first time fie kena interview..sebelum ni xpernah pun..hehehe..tapi pelik sekejap sebab macam kejap nyer permohonan tu..peli pun ada jugak sebab sesetengah tempat macam lama je nak tunggu kena panggil interview..

hari jumaat lepas fie dengan adik gurl fie isi borang kerja kosong kat jusco equine as a cashier..not bad lah basic salary dia..tu xtermasuk ot lagi..fie pun cuba nasib jelah sebab sebelum ni ada pengalaman kerja sebagai cashier walaupun kedai sendiri..saja cari pengalaman kerja dengan orang sebab fie xpernak kerja dengan orang lain..

sebelum ni kerja dengan family jer...baru sehari isi borang esoknya dapat call suh datang interview pada petang sabtu..hari sabtu pun ada interview okeh..rase nak lompat je bila rasa macam cepatnyer interview kan..interview pun dalam pukul 3.30 petang...teruja,takut and nervous semua adalah...

thanks to m.cik  sebab bagi tips and support fie..act,m.cik fie pernah kerja dekat jusco as a cashier..and pelik sebab mase kena interview tu dia just bagitahu pasal waktu kerja,gaji basic,elaun and macam2..means macam dah konfom je dapat kerja tu..tapi fie xnak terlalu yakin sangat sebab nanti takut terlalu mengharap tapi akhirnya xder pape...

but she said pada 21 haribulan may dia akan call fie balik and konfem..insya'allah fie harap fie dapat kerja tu..and that's why kenapa fie balik bidor,my home sweet home yang xberapa nak sweet sangatlah kan..hehe..sementara tengah xder wat pape..and nanti lau dah start kerja fie dah xboleh nak suka2 hati nak cuti...

nak layan sikecik puas2..sedih sebab 21 may ni genap sikecik setahun...tapi xdapat nak sambut sebab fie dah kena balik selangor..lepas je penemuduga bagitahun 21 haribulan..otomatik teringat si kecik..hehe...tapi xper..bila2 pun boleh sambut kan..its okay..

New Life Begin

salam pada semua bloggers...

hurmm,lame sangat xupdate blog..almaklumlah,xder laptop sendiri...on9 fb pun kat fon jer..hehe..act,selalu bace entry blog lain pun melalui fon and rindu sangat2 nak tengok blog sendiri even xderlah lawa mane pun..

last update 31 mac..sekarang dah 12 may..banyak perkara yang berlaku dalam hidup fie..khamis lepas fie dengan excited nyer,dapat kebenaran daripada parent untuk tunggang motor dengan sendirinya pergi ke selangor,,alhamdulillah,bukan saja suka2 okeh..

ni sebab nak cari pengalaman baru kat tempat orang..act,mula2 diorang pun berat hati nak lepaskan anak dara diorang ni.. -,- tapi dengan adanya back up yang sangat kuat daripada adik2 fie,maka dengan rela xrela mereka lepaskan lah fie dengan adik2...yang fie teruja nya,selama ni jadi minah rempit dekat2 bidor ni jer...

sekarang dah up sikit..hahaha...gurau jer..kat bandar pakai motor senang sikit..tol pun xkene kan..oleh kerana jalan kerumah makcik ni banyak sangat tol nyer maka lebih afdal pakai motor even kena panas sikitlah...xluak pun kan..heheh...fie pun masih belejar selok belok jalan ke rumah mak cik ni..

sementara cari kerja ni fie akan stay dengan mak cik fie ni..rumah dia sangat strategik..dekat dengan shopping komplex and banyak kemudahan...nape jauh sangat??fie dah xder hati nak stay dekat perak atas sebab2 tertentu..and this is the second time fie jauh dari family..sebelum ni pernah jauh time masuk PLKN..3 bulan..

but now,fie berjauhan sebab nak mencari rezeki kat tempat orang..orang kata jauh perjalanan luas permandangan..niat fie cuma satu,nak cari kerja and tolong family and tolong adik2 and simpan duit untuk masa depan...

hari jumaat lepas..kami telah survey tempat yang ada kerja kosong sambil tu cuci2 mata tengok tempat..almaklumlah,kami baru kat tempat tu kan...jalan memang banyak cabang tapi biasalah..mula2 memang susah nak ingat..nanti dah lame2 biasalah kan..hehehe

cuma bila fie baru stay 2 hari kat rumah m.cik,fie dapat flu..oh,tidak..cuaca sangat panas and terasa bahang...memang xkuar rumah naik motor..boleh dapat migrain kalau berjemur tengah panas...maybe sebab xbiasa kat tempat baru kan..harap2 lepas ni fie akan okey...

fie harap jugak fie murah rezeki dan senang dapat kerja sebab xlame lagi puasa and nak raya...kalau boleh nak belikan sorang sepasang baju raya...insya'allah...tahun ni raya adik kecik fie boleh melaram dengan baju melayu..mesti comel..hehe...

hari ni fie ikut abah balik bidor atas sebab2 tertentu..rindu kat sikecik pun yer jugak...banyak benda nak buat sebelum pergi balik ke selangor.. ^__^ and now,kehidupan fie akan berubah lepas ni..wish me luck..

Sunday, March 31, 2013

Spend Time With....

salam pada semua bloggers...


sambil layan lagu "PESAN CINTA" nih fie nak update entry...hehe..hari ni fie kerja tapi dalam masa yang sama boleh spend time dengan my HUBBY..hehe...jangan jeles okey.. :p

oleh kerana dia gaji hari ni,baik hati sangat nak belanja makan..asyik2 makan...makan2 asyik..aduhh,tahulah fie kurus tapi perlu ke setiap kali keluar topik makan dulu jadi permulaan...adoiii...tapi nak buat macam mane...dah dia macam tu..redhaa....bukan terpaksa ehhh...

boleh terlupa pulak hari ni hari minggu,esok kan dah start sekolah balik..jalan punyalah jam..bikin panas jer hai..nak buat camne..lupa kan..huk3..tapi keluar pun fie xmakan sebab sebelum keluar fie dah makan banyak-..almaklumlah..pagi xmakan terus makan tengahari..jadi brunchlah hari ni..jimat..hehe

oleh kerana tersekat didalam kesesakan lalu lintas..fie pun xder kerja cari kerja..dah xtaw nak buat apa kan...ni kerja fie duk dalam kereta...mengusik hubby yang tengah drive..hehehe...


ni tangan hubby fie..act,saja nak tunjuk cincin tu..huk3...

sepasang okey and nampak x??berbeza x?? :p

ni sebab perbezaan warna kulit...wink..wink...

tengah drive and tengah oncall pun sempat lagi kan... peace ^_^

ni konfom korang dah tahu tangan sapa..memang kurus... -,-

nampak x perbezaan size kat situ???banyak kan??nampak sangat tu... T_T tapi as my hubby said lain pulak.."baby!!!gelapnya hubby...huuu..nampak sangat gelapnyer...huk..."fie xleh nak buat apa..huahuahuahua...

xpe3,biar gelap asalkan sweet tu ada..lagipun xder orang nak rembat..hehehe..sapa rembat memang fie carik perempuan tu melainkan dia sendiri yang cari perempuan lain... :p

teringat masa nak cari cincin ni..punyalah susah..bila fie muat dia pulak xmuat..bila dia muat satu patern fie pulak yang xmuat...tapi alhamdulillah..biat xcantik asalkan ada size..dah terpaksa...and yang suweet nyer ada ukir nama..korang ada???hahaha..(gelak jahat)

dekat depan cincin tu ada perkataan "SWEET ON YOU"...and kat belah dalam pulak ada..jeng3...mestilah ada nama kami...dah lame fie teringin nak buat cincin kapel ni..and dapat jugak buat walaupun xderlah semahal mana...janji boleh pakai..kan3... :p

lepas ni nak cari apa eh????

Friday, March 29, 2013

What Woman Want...

salam pada semua bloggers...

alhamdulillah,fie dah baik daripada demam...huk3...itupun kuatkan semangat walaupun xbetul2 sihat lagi..semangat nak kerja..miaahahaha...poyo jer... :p

entry hari ni pasal baru2 ni fie kena buli dengan bos...bos lah sangat..:p bos ni act merangkap kawan sekolah atau rakan sebaya..tapi kecik sikit dari fie lah..hehehe..nampak jer kecik tapi hati besar taw...hahaha...(kutuk bos sendiri)

oleh kerana isnin lepas pekerja bos kat RTC gopeng cuti..maka fie ni kena pulak outstation..(jangan nak outstation sangat yer)ikut boslah kerja kat RTC...12 jam..mak aii..apelah fie nak buat 12 jam kat sane kan...tapi xper..demi kerjaya sementara nih kena pergi jugak...dengan desakan bos yang mengada2 sangat kan..

hehehe...memang suka panggil dia bos sebab dia xsuke fie panggil dia bos..slalu panggil mimi jer..paling manje panggil yg lah..sayang bos lah katakan..okey,oleh kerana kedai cik mimi ni terletak betul2 kat pintu keluar mydin mall kat RTC gopeng ni..jadi tumpuan lah kot...


ni gambar kedai cik mimi lepas fie ubah macam2lah..xbesar mane pun tapi banyaklah jugak barang2 sampai pening nak letak kat mane lagi...huk3...tapi xper..slow2...tunggu raya nanti lagi banyak nak kena susun and ubahsuai...ni belum puasa dah cakap pasal raya...huahuahua...:p

kedai dia ni macam2 ada jual...inner neck,inner baju,inner tudung,selendang,tudung bawal manik,tudung bawal yang banyak tone,yang tone satu pun ada..nak taip pun banyak sangat nih,,,xcukup space pulak nak update...hehe..yang handmade pun ada jugak...

sendiri buat okey..fie ada tolong2 buat jugak..macam felt kraft tu..buat pin tudung,buat headban,buat sepit rambut and book mark...

yang ni contoh felt kraft untuk pin tudung...2 singgit :p

yang ni pun sama jugak tapi xderlah 2 singgit..hehe..gurau jer

yang ni semua yang ada kat kedai cik mimi...

yang ni cik mimi a.k.a bos...yang pakai bunga2 tu model2..abaikan..:p

tu antara gambar felt kraft yang buat sendiri...so,kalau ada sapa2 yang nak tempah atau nak order..eh3..same je kan??haha..boleh lah contact beliau atau nak bagitau dekat fie pun boleh..harga boleh runding jangan takut tapi xderlah free kan...:p

oo,ya..lupa nak inform...kedai ni kalau sesapa sudi nak carilah...betul2 pintu keluar mydin..means kalau sesape yang kuar je dari kaunter mydin RTC ni akan nampak kedai ni..nama kedai ni W.W.W...maksudnyer WHAT WOMAN WANT...dah memang betul barang2 kat kedai ni semua perempuan inginkan...cewaahhh... :*

banyak2 kedai tudung yang fie pergi kat kedai cik mimi ni lagi murah tapi bukan sebab kami kawan tapi memang betull...kain dia on the spot dari butik...bukan sekadar kain..memang kain sedap pakai and xrugi kalau korang beli..mesti puas hati..fie sendiri pun beli tudung kat kedai dia..senang...banyak lagi nak update ni tapi xder gambar pulak nak story banyak2...

so,entry lainlah fie story lagi okay... ^_^

Monday, March 25, 2013

When He Said.......

salam pada semua bloggers...

oleh kerana mata xboleh nak tidur..rajin pulak memalam ni kemas rumah..orang lain semua tengah sedap tidur diulit mimpi lagi kan...xtawlah kenapa xboleh tidur..nak kate excited esok xder lah sangat..biasa2 jer...aish,pening2...

esok dah lah kena bangun awal sebab nak kerja...12 jam pulak tu..fuhhh,memang best...i like!!!! -,- macam sengal je kan..haha..peduli hape kan...xsabar nak pergi kerja esok pagi..haha..niat nak mengusik bos..hehe..xderlah bosan and tension sangat buat kerja kan...

act,fie fikir something yang menyebabkan fie xboleh nak tidur.kalau boleh fie xnak fikir sangat tapi benda tu antara hidup dan mati..tentang masa depan..xboleh kalau xfikir..

fie fikir kalau fie keluar dengan dia..dia xkan tanya soalan2 yang agak sensitif...but xsangka dia boleh tanya...ayat tu teringat-ingat jer sampailah sekarang.. "macam mane kalau family malukan kita?? "...

mase dia cakap macam tu,hati ni dup dap dup dap tahan marah,tahan menangis,tahan semua perasaan yang xboleh nak berkata-kata..terdiam and terfikir...patutkah fie teruskan atau nak sampai sini jer..fie xsanggup nak dengar ape orang kata and apa orang fikirkan...xsanggup nak tengok dia susah...

cukuplah sebelum ni dia dah banyak susahkan diri sebab fie..fie dah biasa susah and xpernah ada sape2 yang tolong pun sebelum ni..kadang2 kita fikir apa yang kita dah buat tu betul tapi bila ada yang mempertikaikan satu hal yang kita dah yakin,kita jadi ragu2 and akhirnya kita buat pilihan bukan kehendak kita..

kadang2 jugak fie fikir fie dah yakin buat pilihan yang betul tapi sesetengah pihak xboleh nak terima..and bile fie dah terlalu yakin dengan membuat pilihan tu,fie percaya satu hari nanti orang lain akan terima xkira orang luar atau family sendiri...fie xfikir apa orang nak kata janji kita percaya and banyak berdoa agar ALLAH bukakan hati mereka..

fie dah yakin bila orang yang fie sayang.fie harapkan sentiasa ada dengan fie waktu susah,waktu senang,waktu suka,waktu menangis...menyokong fie bila fie hilang sokongan..beri semangat..tapi semangat tu hilang...sokongan itu hilang bila orang yang fie sayang..fie harapkan...

seolah-olah ragu dengan pilihan yang fie dah buat and pilihan yang dia dah buat..fie xkisah kalau dia xnak pada fie tapi terus terang..jujur kalau dah ragu2 xperlu nak teruskan..fie faham..lebih baik undur diri dari teruskan..lebih baik mengalah daripada pertahankan jika xyakin dengan keputusan sendiri....

fie xperlukan belas kasihan dari orang lain..fie tahu fie xsempurna..fie banyak kekurangan..fie xnak susahkan dia lagi atau sape2..cukuplah dengan apa yang dia dah buat untuk fie..fie hargai sangat2..xmampu nak balas..hanya ALLAH yang mampu membalas kebaikan dia..memang fie sayang..

tapi fie ingat 1 perkara..bila kita sayangkan seseorang kita kena berkorban apa pun asalkan dia bahagia walaupun bukan dengan kita..insya'allah kita akan bahagia jika tengok dia bahagia..fie redha kalau jodoh fie bukan dengan dia..hanya ALLAH saje yang tahu perasaan fie pada dia..

pada fie dia yang terbaik..pada fie dia hanya satu..tiada ganti... :'(

Wednesday, March 20, 2013

Sedap Tapi.....

salam pada semua bloggers...

malam2 cam ni..dengan cuaca sejuk sebab baru lepas hujan lebat...perut lapar je kan..nak masak malas...sebab dah guling2 atas katil malas nak kuar bilik...huk3...pemalas betull...hehe..teringat malam kelmarin...hek3...

ape pun big thanks buat my hubby..sebab sudi jugaklah hantar nasi goreng tu..hek3...maybe bg dia xsedap tapi pada fie cukuplah dia ikhlas nak masak kan..act,bukan masak untuk fie pun..saje gatal nak sikit..hik3...

bukan ape..dah dapat tahu dia masak..fikir balik rumah fie habis keje pun cam malas nak masak..amik kesempatan nih..terbalik kot dah...tapi xper..tu lagi mengeratkan kasih sayang lebih banyak..kannnn :p

sudi jugak lah dia hantar sebelum nak pergi kerja...and nasib baik jugak xtertinggal bekal tu kat tempat kerja...xcited nak balik kerja cepat sebab nak makan nasi goreng tu...walaupun dah dibagitahu awal2 yang nasi tu masin tapi xper...fie tetap nak jgak...xsalahkan??

macam biasa xder gambar nak paparkan sebab bila dah habis makan baru teringat nak amik gambar..huk3..lapar punya pasal..masin ke xmasin ke belakang kira....hahaha...tapi alhamdulillah,kenyang jugak..fie ni makan memilih sikit tapi kalau yang pelik2 lah..yang goreng2 ni xderlah cerewet sangat..

kira luluslah dia masak...fie je xberapa pandai masak lagi..sikit boleh lah...hik3..lepas kawin baru kena belajar nak jadi pro memasak..ngee >_< xpe,nanti kalau dah kawin pun same 2 kena duduk dapur..baru adil..(bertuah lah kalau dia sanggup :p)

xnak xper,xberasap lah dapur jawabnyer..ngeh3...pas ni nak request lain pulak..demand sikit...demand xdemand lah..itupun kalau die xbz lah..xnak susahkan pun..saje nak maje2...ceewaaahhhh :p

ape pun terima kasih sayang..love you sangat1234567891928375656574584758273... :p

Sunday, March 17, 2013

9 Bulan

salam pada semua bloggers...

xtau nak mulakan ayat macam mane..but rindu giler nak update blog...bukan xleh nak update tapi masa yang agak terhad xleh nak mengadap blog nih..huk3... :p so,entry untuk hari ni ialah..jeng3....hahahaha....

10/3/2013 yang lepas..genap 9 Bulan hubungan fie dengan dia..alhamdulillah...walaupun banyak perkara yang berlaku macam nak rosakkan hubungan kami tapi kami tetap percaya antara satu sama lain...

and pada sapa2 yang terasa kat luar sana..please,stay away from us..tolong jangan nak jadi perosak kebahagiaan orang lain kelak diri korang xkan bahagia...TAKE NOTE!!!!xperlu nak call2 fie sampai tengah2 malam..xperlu nak mesej kalau xder hal mustahak..kalau penting sangat antara hidup dan mati baru fie layan..

and layan tu xbermaksud nak bagi harapan or whatever...cukuplah fie dah bagi banyak peluang tapi disia2kan...and fie xmungkin berpatah balik..and one more thing,for someone...xperlu nak jadi batu api atau nak bagi kami curiga sesama sendiri..sebab antara kami xpernah ada rahsia..

and fie bahagia hidup sekarang and insya'allah akan bahagia dengan dia sampai bila2...hanya dia...fie xnak orang lain..xkan ada yang dapat gantikan dia..ramai lagi perempuan kat luar tu yang single mingle yang boleh dikacau...jangan fie yang dah berpunya ni nak dikacau...ishk geram betul fie taw x...grrrr -,-

Sunday, March 3, 2013

Present From Him

salam pada semua blogger....

semalam last fie keje dekat RTC gopeng tu..bye2 to all my frenz yang baik sangat kat sane..yang sporting and slumber..even xsampai setahun tegur menegur dah jadi macam kenal bertahun2...

sory gurls xdapat nak stay lama kat RTC tu..maybe xder rezeki keje kat situ but dont worry..kalau fie pergi sana pun fie still cari korang...thanks sebab jadi kawan fie..last day lepak dengan korang semalam memang sedih nak tinggalkan tapi naj buat macam manakan...

tengah best2 lepak dengan aweks2 kat mydin,dalam hati ni macam xsedap jer..memang xsenang duduk dibuatnyerlah..tapi buat xtahu jelah..dalam masa yang sama tengah mesej dengan HUBBY..tak nak bagi dia merajuk sebab dia nak datang konon nak celebrate birthday fie...

ingat memang xdatanglah rupa-rupanya muncul jugak...iskh3,dia ni lah hai...kalau ye pun nak sweet jangan lah sweet sangat..rase macam nak peluk jer..miahhahahah... :p suka atau x??sape xsuka bila orang tersayang sanggup datang even ada kerja dari jauh yang xberapa nak jauhlah kan..

semata-mata nak celebrate birthday walaupun tarikh hari jadinyer dah lepas...sehari je pun kan..hahaha..hargai sangat2...xcukup dengan itu,die belikan baju untuk fie..jenuh jugaklah duk tawaf mydin 2 3 kali..bukan ada apa pun...fie xnak pape dari dia pun cukuplah dia datang semata nak jumpa walau sekejap..

anyway thanks sebab belikan baju,kasut and keychain...dah berapa banyak keychain xtahulah..dulu t-shirt kapel..dah berapa pasang xkira plak..hehe..

baju ni fie rase macam besar sikit tapi xper..leh oter kan..hik3...

dia xsuka pink but dia belikan fie kasut pink ni...^^

yang ni pun pink jugak.. 

yang ni pun dia bagi tapi dah lame..buat kat thailand :p

yang ni daripada mama fie..

okey,nampak sangat yang dari my HUBBY lagi banyak...huk3...camne birthday dia nanti??hik3...tahun lepas dah bagi bear besar...tahun ni pikir nak bagi ape..walaupun lambat lagi tapi kena budget lah..selera dia lain sikit..DEMAND...hik3..just kidding...

thanks sayang for the present..and for you sebab datang jumpa baby..xtau nak balas macam mana...cuma boleh bagi hug and kiss dari jauh...muahhh :* love you more...

Friday, March 1, 2013

Sweet 22

salam pada semua blogger...

tarikh hari ni cantik kan??01/03/2013..1313...hari ni birthday fie yang yang ke-22..terasa macam 18 je lagi..hik3...perasan muda je kan...anyway,thanks pada semua yang wish kat FB,kat fon..xmampu nak balas semua mesej wish korang tu..huk3...

even family xder celebrate its ok..xkisah pun semua tu cuma yang penting fie ada someone yang sentiasa ada dengan fie walau susah atau senang...alhamdulillah..anugerah yang xternilai bila fie dapat dia...

walaupun xdapat hadiah yang besar atau kecik,fie xkisah jugak sebab semua tu xpenting pun..yang penting ada orang sayangkan fie.hargai fie..fie harap ALLAH permudahkan perjalanan hidup fie..berkati hidup fie...insya'allah...fie ingat bile dah 22 tahun ni xder sape yang nak nyanyikan lagi untuk fie...but not today..at midnight my hubby nyanyikan ni...

happy birthday to you
happy birthday to you
happ birthday to nur syafiqa
happy birthday to you

from my HUBBY
happy birthday my wife
moga panjang umur and murah rezeki
hubby sentiasa  doa hubungan kita sentiasa bahagia
harap2 ALLAH jodohkan kita bersama
amin ya robbal alamin...love you
hubby sentiasa sayang baby
hubby ada baby sorang je..


special for my HUBBY :
hubby!!!how sweet...thank you sangat2...ingat baru nak merajuk sebab hubby balik rumah lambat...macam sengaja je...anyway terima kasih sangat sebab nyanyikan lagu birthday walaupun melalui telefon jer...

and know what..hubbylah lelaki pertama yang buat macam tu kat baby...hargai sangat2...sampai nak tertidur2 dah dengar hubby nyanyi..huk3...as you ask,baby nak ape...wah,dalam hati ni untunglah tanya nak ape...nasib tanya boleh mintak ape2 jer???ape pun boleh tapi jangan lah demand sangat,..

hik3...kelakar betul...act,baby xnk pun semua tu..yang baby nak hubby sayang baby sampai bila2...insya'allah nanti kita jumpa okey..nak tuntut hadiah...heheh...just kidding :p
lastly,baby sayang sangat2 kat hubby..thanks for the special wishes...love you forever...muahhh :*

Thursday, February 28, 2013

Bertambah Sayang

salam pada semua bloggers...


alhamdulillah..semalam dah selamat amik voucher BR1M...kecoh,macam fie sorang je yang amik kan..hahaha...tapi panas hati jugaklah sebab terpakse tunggu lame..haish,dahlah amik nyer malam...lepastu no giliran pulak yang ke-1234...cantik punya no tapi mak aih..lame lah nak tunggu....

start pukul 8 balik rumah pukul 12..nasib baik ada orang teman..thanks uda sebab teman along walaupun ko xlayak mengundi ko dah dengar ceramah polotik bagai kan..haha...and xlupa jugak...my HUBBY...sanggup lepas balik kerja terus datang sebab nak teman amik jugak...huk3...

fie tahu dia penat dengan banyak kerja tiba2 teman fie tunggu amik voucher sampai xmakan..memang rasa bersalah sangat2 but dia kata xapa...sampai hari ni rasa macam fie xboleh nak balas balik apa yang dia wat untuk fie..



act,fie xsangka dia sanggup tunggu even hujan2 pun sanggup tunggu kan..bila fie suruh balik..pakse balik jugak...how sweet..dia merajuk...hehehe...dia memang suka cari gaduh dengan fie sebab xder orang lain yang gaduh dengan dia..hahaha...sory sayang :p

and you so romantik bila payung xnak pegang and suruh baby pegang andddd dengan manja nyer hubby letak kepala hubby kat bahu baby..how sweet..haha...giler fie nih...muka nampak je ganas...muka nak makan orang but dalaman dia...hanya fie sahaja yang tahu.


fie ada baca satu status dekat facebook... "PEREMPUAN KALAU BERCINTA DIA TAK AKAN PANDANG PARAS RUPA SEBAB MEREKA PANDANG HATI..BIAR TAK HENSEM JANJI ADA SEDIKIT COMEL SUDAHLAH..."

ya,fie sangat suka status tu...biarlah orang nak kata dia dengan fie berbeza tapi semua tu xpenting kan??yang penting hati yang ikhlas,jujur and percaya...something yang fie boleh katakan yang my HUBBY ada sikit comel..haha...

lagipun biar xhensem..xder sape yang nak kebas...tapi zaman sekarang ape pun boleh jadi kan??bak kata my HUBBY masa kami mula2 kapel..."lelaki xkan menggatal kalau perempuan xmelayan..."and fie kata pulak "perempuan xkan menggatal kalau lelaki xmelayan..."

ape pun..yang penting percaya...percaya tu penting dalam sebuah hubungan...so,HUBBY..i love you so much...thanks for everything... ^^


Wednesday, February 27, 2013

Baucer BR1M

salam pada semua bloggers..





oleh kerana xder ape nak buat hari ni..tangan ni rajin nak menaip untuk update blog..al maklumlah..cuti lagi arini..hehe..jangan jeles bagi sape2 yang tengah kerja okey.. :p

so,video kat ats tu xder kena mengena dengan entry ni pun.saje amik mood sambil dengar lagu yang agak jiwang sikit...cewaahhh :p act hari ni mood agak giler sebab malam ni nak pergi amik BR1M..sape2 yang dapat tu alhamdulillah..rezeki tu..jangan ditolak...hehe

tengah pening ni sape yang nak teman fie pergi amik baucer RM250 tu..boleh pulak kan bagi remaja2 macam kami ni suh amik waktu malam...saje je xnak bagi kami relax kat rumah kan...yang dah berkeluarga okey plak amik pagi..iskh3...tapi xper..duit punya pasal xder hal...mata duitan betulkan fie ni kan..haha...

tapi yang pelik..my HUBBY xdapat pun lagi..padahal fie daftarkan same jer...tarikh pun same tapi dia dapat lambat..hehe..die xperlah keje...kata dia dapat ke xdapat ke sama jer...haha..apa2lah sayang..xtawlah nak beli apa dengan duit tu...kalau ikutkan banyak benda nak beli tapi ada lagi penting nak settle kan...

si merah fie tu dah lame xservis...meter dah lebih 10 000...fie pun lame xnaik motor asyik naik kereta jer..hik3..lame xmanje2 dengan motor..hahaha...insya'allah..dapat duit nanti saya servis awak kasi baik yer sayang...malam ni kat dewan tapah...8 malam...stay tune ^^