Sunday, October 14, 2012

Sometimes It's Too Hurts T_T

salam pada semua bloggers..
arini tawlah kenapa terasa DOWN sangat2...
hati rase lainn jer taw...
tidur pun xlena macam nih...

aish...bukan ape...terfikir banyak perkara..
act,pasal family...
walaupun pada pandangan orang lain..
fie cukup happy dengan family..

tapi..hakikatnya,..dalam hati fie..
xder sape yang tahu kan??
hmm..nak buat macam mane...
tanggungjawab anak sulung mcm ni lah kan??

dengan cuaca yang redup...
lagi membuatkan hati ni sedih..sayu...
ntahlah..susah kalau nak diungkapkan dengan kata2...
dari segi LUARAN..
orang lain xkan nampak DALAMAN kita...

bile LUARAN kita sentiase happy dan dihiasi dengan senyuman..
jangan ingat DALAMAN pun begitu...

tahukah kadang2 bile luaran sentiasa tampak happy..
ketahuilah dalaman sangat2 sedih...
kerana nak menutup kesedihan itu...
maka akan dihiasi dengan senyuman..

sometimes kaki yang luka kita boleh tutup dan boleh sembuh...
walaupun memakan masa yang agak lame..
tapi hati yang luka belum tentu boleh sembuh walaupun xnampak 
pada mata kasar...

ingat!!!jika kite melukai hati orang lain tanpa perasaan..
maka kita akan turut merasa satu hari nanti..
xkiralah lambat atau cepat..

TUHAN maha adil...
TUHAN maha melihat...

a...fie memang rase sedih bile orang yang fie sayang..
langsung xfaham ape yang fie rasa...
langsung xfaham ape yang fie mahukan..

susha sangat ke nak FAHAM...
fie xmintak wang ringgit..
fie xmintak emas tau berlian..
fie xmintak ape pun...
cuma yang fie minta..
FAHAMI diri fie...

fahami hati dan perasaan fie...
jangan pakse fie..
sebab kadang2...
fie akan buat perkara yang diluar jangkaan...

walaupun ada orang sayang fie..
fie ada keluarga..
tapi hakikatnye,fie terasa keseorangan..
sebab jiwa fie kosong...

walau dilihat pada mata kasar...
fie ada semuanye..
tapi belum tentu dapat mengisi kekosongan jiwa ni..

bila orang marah..fie hanya diam..
bile orang maki fie...fie hanya menangis...
bile orang pukul fie...fie hanya bertahan..
hakikatnye fie xkuat untuk melawan..
fie xkuat untuk pertahan kan..

yaa..jiwa fie lemah walau pada zahirnye fie kuat...
tapi dalaman sape yang tahukan...
fie risau kalau satu hari nanti ALLAH tarik satu kelebihan fie..
membuatkan fie jadi GILA...

menjadi orang yang sentiasa dalam keadaan tekanan...
hanya ALLAH je tahu ape fie fikirkan....

fie xharapkan belas kasihan...cukuplah sekadar MEMAHAMI..
thats all..

untuk hari ni...semangat fie..kekuatan fie telah hilang..


3 comments:

Mohd Lokman Bin Ramli said...

saya pon anak sulung dan penuh dengan tanggungjawab.. Dah takdir.. Jikalau hati kita kosong, dekatkan lah diri kita kepada tuhan yang menciptakan diri ini. Mohon kepadanya dan ceritakan kepadanya masalah fie. insyallah, Allah akan buka satu jalan untuk masalah fie ini.

Misz FieQa said...

ya..hanya pada dia tempat mengadu..insya'ALLAH...anyway...thanks.. ^^

aku said...

ad hikmahnya setiap apa yg berlaku...