Tuesday, October 2, 2012

Aiskrim Punye Cerita

salam pada semua bloggers..
harap2 korang semua sihat...
okey..entry untuk hari ni...
nak story pasal aiskrim and kek..

fie akan story pasal aiskrim dulu lah eh..
hehe...

sebenarnyer minggu lepas fie teringin giler..
nak makan 1 aiskrim ni..
die ada kat KFC jer...

nak kate sedap tu boleh lah...
sebab aiskrim ni macam ada musim jer...nanti dah xder dah..
so,fie bagitau lah hubby fie nak makan aiskrim ni..

ada lah satu malam tu pergi KFC tapah..
tengok ada je display kat atas kaunter tu...
taw2 girl kat kaunter tu kate ais krim tu dah habis...
grr..hubby senyum jer...bertuah betull...

xpe3...esok ada lagi..boleh cari...jeng3..
misi cari tu ada lagi..
ingat kan nak cari sorang2..
tapi si hubby sibuk nak ikut jugak..


lebih kurang cmni lah rupa aiskrim kfc tu...
dalam 2 3 hari kot..
hari sabtu lepas...

waktu rehat..fie lepas mandi..terlelap..
dalam tidur tu boleh plak mimpi makan aiskrim tu..
memang xleh jadi..
padahal bukan nyer teringin sangat pun..

tapi xtawlah kenape macam nak sangat benda tu..
kebetulan pulak hubby baru balik kerja...
fie bgtau die nak pergi cari ais krim tu..
die kate okey jer,.means nak ikotlah..

die suh amik die kat umah..bertuah lah..
xpe3...fie pun siap2 nak g amik die...
fie drive...baik punyer

sampai2 jer..fie suh die turun...
makne nyer suh die belikan lah..
hehe...sebabnyer xder parking..so,terpakselah..
sory dear...

tunggu punye tunggu...
die mesej kate xder...
waa..tipu3...kate xder tapi lame duk dalam kfc tu..grrr...
die pun kuar dengan tersengih2...sabar jelah -,-

yang penting..yeayyy..ais krim tu ada...alhamdulillah..
dapat gak makan ais krim tu..
tapi dah macam org mengidam lah pulak..adoiii...

pape pun thanks lah pada hubby saya sebab sabar and usaha belikan ais krim tu..
sayang lebih macam ni..muah3...

tapi kelmarin....
si hubby pulak yang nak makan ais krim...
ais krim ape die nak...
haa..ais krim ni..


ais krim potong..
 baru tau die suke ais krim ni..iskh3...
manelah fie tahu sbb sebelum ni die kate die xminat ais krim..

fie tahu pun sebab fie bagitahu die tengah mam ais krim ni waktu kerja..
boleh pulak die mintak..
tengok2 dah habis...kesian die...

die pun kate nak jugak...
alamak..balas dendam nampak??
dulu fie ni die pulak...xpe3...
nanti fie carikan..

rezeki my hubby kot..
semalam ais krim tu baru sampai...
haa,berkotak2 fie order sebab ais krim tu memang laku pun..
sedap jangan cerita lah..

petang semalam die datang kedai beli ais krim tu,.
hehe..untunglah...nak terus dapat...hehe
tapi padan muka die sebab xdapat habiskan ais krim tu..
kerana ais krim tu dihabiskan oleh anak buah die..

dah taw nak pergi rumah abg...
beli 1 kenapa...
kedekut..:p

hahaha...nasiblah ais krim tu murah jer..
dah bagi lagi 5 tu pun berebut lagi..
macam budak2...

sabar jelah...ape pun seronok bile anak buah die call..
cakap terima kasih..
and then kate nak lagi..
padahal ayah su diorang yg nak...haha.. kidding :p

tengah update ni pun fie makan asi krim potong ni...
tengah xder customer..tibai jelah...haha

ni tengah kira bile nak g MCD pulak..
teringin nak makan ais krim MCD pulak..


haish,kalau mcd ni ada kat bidor ni.
memang fie jadi pelanggan tetap untuk beli ais krim ni jela..
hehe..

sabar fie..sabar...
ingat nak pergi semalam..tapi hubby pun nak ikot..
die kerja balik lewat,,.

xpelah..nanti2 jelah kite pergi eh..
die ni bukan ape...sibuk sangat nak pergi fun fair kat kampar..
fie ni jenis susah sikit nak kuar malam...
malas pun ada jugak..hehe...

ada rezeki kita akan pergi... ^_^

2 comments:

unsecretostory said...

wahh , meleleh tengok entry nie , nak pergi cari aiskrim jugak laa . slrppp ~ :D

Ammelia Yusoff said...

rasa nak makan aiskrim pulak =="