Wednesday, September 26, 2012

4 Bulan Dah

salam pada semua bloggers..
haiii...hari ni mood sangat baik..
hehe...pagi2 dah hujan..
oleh itu...wat pertama kalinye fie berbaju kurung..

wahh...ayu nyer...yerkk!!perasannn..haha
macam yang fie jangka kan..bile fie berbaju kurung..
mesti ada yang tegur...
sebab fie jarang pakai baju kurung...



haha...perli2 jugaklah..xper3...adatlah...
soo,arini nak update pasal my BABY..
bukan anak fie lah..
but my little younger brother meyh...


MUHAMMAD ZHAREEF..
21/09/2012 yang lepas genaplah umur beliau 4 bulan..
kejap je mase...rase macam baru semalam dapat adik kecik..
dukung die mase baru lahir..
moment paling best..

bila dah 4 bulan...macam perangai die dah..
dah dapat akal...asyik nak jeritt jer...
fie ni pun duk ikut die jerit jugak..hehe...

die dah pandai guling2kan badan die..
xboleh nak tinggal dah..
xpasal2 jatuh nantii..

ni pun dah pandai meniarap...
suke tengok die meniarap...
comelll jer...suke3... ^__^


suke gambar ni sebab ni gambar yang die senyum...
susah giler nak dapat gambar time die senyum..
die ni pandai..

bile duk senyum2 fie pun nak amik gambar..
terus die senyap...die tengok je kamera yang fie pegang...
sabar jela hai..

sekarang ni die xboleh kena tinggal..
means kalau letak kejap...fie pergi amik kain ker..
wat pape lah..
mesti die marah...

die nak ada orang duk kat sebelah die...
ai.macam2 kau ni dik...
tapi xper...ni lah penghibur hati fie...

pagi ni...die kena pergi klinik..untuk timbang berat and ukur tinggi...
memang kau dah hantap dik...
dukung kau kejap je dah lenguh bagai..

lebih suke main dengan die time die baring.,.
mase tu geram je tengok pipi die...
tapi rase nyer die macam nak tumbuh gigi..
sebab die suke gigit ibu jari and kesemua jari die lahh...

and die suke main air liur..
habis baju die dengan air liur dir..meleleh2...
tapi macam awal sangat jer..
baru 4 bulan...

ni dah meniarap

waktu ni die tengah jerit...

waktu ni plak die dah penat..die pusing balik... :p

steady jer... ^^

auww..comelnye saye... :p

geramnyer lah fie dengan si kecik nih..
bile balik kerja je...mesti cari die dulu...
kalau x...memang xsah lah....

die ni xder kat rumah..sunyi jer...
almaklumlah...kalau die ada..bising sikit..
asyik menjerit je..kalah baby perempuan...

ni lah satu2nyer adik kcik fie yang fie sayang sangat...
maybe die ni manje sikit dengan fie..
sebab fie yang ada depan mate die...

kata abah and mama fie...
kalau anak sulung dengan anak bongsu ni ada chemistry,,,
betul atau x...xtawlah...

adik kecik fie ni kalau fie balik jer..dari pintu masuk rumah..
fie dah panggil name die...
die duk cari2 mane fie..
kalau fie pergi je kat die...
terus die senyum...

hohoho..senyuman die...perghhh...cair beb...
hehe...rase nak cubit2 pipi die...geramm... 0_0
lagi2 die suke kalau fie bagi tangan tanda nak dukung die..
lagi lah kaki tangan die angkat...

kalau fie nak tukar kan pampers die..
atau nak lap2 badan die waktu malam..
lagilah die suke...ngekek2 ketawa...
suke sangat die...

haii..cmne lah kalau fie dah jauh dr die nnti...
mesti rindu kat die...
kalau fie boring atau xleh nak tidur fie mesti tgok video die tengah main..
hilang sikit rindu..




adik bongsu along ni..
cepat2 besar...along sayang sangat2 kat zhareef...
jadi ensem sikit dari abang yayan...hehe...
jangan melawan cakap along bile dah besar...
kalau x,along rotan nanti..

sebab along yang jage zhareef...even ma and abah ada je dgn zhareef...
kau penghibur hati kami..
kau yang istimewa dalam keluarga kami..

1 comment:

C'Jai said...

comeeeel nyeeee... :)