Monday, March 25, 2013

When He Said.......

salam pada semua bloggers...

oleh kerana mata xboleh nak tidur..rajin pulak memalam ni kemas rumah..orang lain semua tengah sedap tidur diulit mimpi lagi kan...xtawlah kenapa xboleh tidur..nak kate excited esok xder lah sangat..biasa2 jer...aish,pening2...

esok dah lah kena bangun awal sebab nak kerja...12 jam pulak tu..fuhhh,memang best...i like!!!! -,- macam sengal je kan..haha..peduli hape kan...xsabar nak pergi kerja esok pagi..haha..niat nak mengusik bos..hehe..xderlah bosan and tension sangat buat kerja kan...

act,fie fikir something yang menyebabkan fie xboleh nak tidur.kalau boleh fie xnak fikir sangat tapi benda tu antara hidup dan mati..tentang masa depan..xboleh kalau xfikir..

fie fikir kalau fie keluar dengan dia..dia xkan tanya soalan2 yang agak sensitif...but xsangka dia boleh tanya...ayat tu teringat-ingat jer sampailah sekarang.. "macam mane kalau family malukan kita?? "...

mase dia cakap macam tu,hati ni dup dap dup dap tahan marah,tahan menangis,tahan semua perasaan yang xboleh nak berkata-kata..terdiam and terfikir...patutkah fie teruskan atau nak sampai sini jer..fie xsanggup nak dengar ape orang kata and apa orang fikirkan...xsanggup nak tengok dia susah...

cukuplah sebelum ni dia dah banyak susahkan diri sebab fie..fie dah biasa susah and xpernah ada sape2 yang tolong pun sebelum ni..kadang2 kita fikir apa yang kita dah buat tu betul tapi bila ada yang mempertikaikan satu hal yang kita dah yakin,kita jadi ragu2 and akhirnya kita buat pilihan bukan kehendak kita..

kadang2 jugak fie fikir fie dah yakin buat pilihan yang betul tapi sesetengah pihak xboleh nak terima..and bile fie dah terlalu yakin dengan membuat pilihan tu,fie percaya satu hari nanti orang lain akan terima xkira orang luar atau family sendiri...fie xfikir apa orang nak kata janji kita percaya and banyak berdoa agar ALLAH bukakan hati mereka..

fie dah yakin bila orang yang fie sayang.fie harapkan sentiasa ada dengan fie waktu susah,waktu senang,waktu suka,waktu menangis...menyokong fie bila fie hilang sokongan..beri semangat..tapi semangat tu hilang...sokongan itu hilang bila orang yang fie sayang..fie harapkan...

seolah-olah ragu dengan pilihan yang fie dah buat and pilihan yang dia dah buat..fie xkisah kalau dia xnak pada fie tapi terus terang..jujur kalau dah ragu2 xperlu nak teruskan..fie faham..lebih baik undur diri dari teruskan..lebih baik mengalah daripada pertahankan jika xyakin dengan keputusan sendiri....

fie xperlukan belas kasihan dari orang lain..fie tahu fie xsempurna..fie banyak kekurangan..fie xnak susahkan dia lagi atau sape2..cukuplah dengan apa yang dia dah buat untuk fie..fie hargai sangat2..xmampu nak balas..hanya ALLAH yang mampu membalas kebaikan dia..memang fie sayang..

tapi fie ingat 1 perkara..bila kita sayangkan seseorang kita kena berkorban apa pun asalkan dia bahagia walaupun bukan dengan kita..insya'allah kita akan bahagia jika tengok dia bahagia..fie redha kalau jodoh fie bukan dengan dia..hanya ALLAH saje yang tahu perasaan fie pada dia..

pada fie dia yang terbaik..pada fie dia hanya satu..tiada ganti... :'(

1 comment:

Ainur Athikah said...

Assalamualaikum, awak kena tag di sini:

http://boladuri.blogspot.com/2013/03/segmen-bloglist-penggal-ke-2-review-blog.html